מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב חזקים מאודרותם24/10/2011
שלום לכם
עקב כאבי גב חזקים מאוד, שהקרינו לי לרגל, לא יכולתי לשבת, לא לעמוד, לא לשכב שום דבר, כאבים שפשוט אי אפשר לסבול. הגעתי לרופא אורטופד, והוא טען שככל הנראה יש לי דלקת בדיסק. היפנה אותי לצילום C.T. גב מותני.
והנה התוצאות: אשמח אם תוכלו לעזור לי
מירווח L2\L1:
קוטר תעלת השדרה תקין. בלט דיסקלי דיפוזי נושק לשק דורלי ללא לחץ לשורשים.
הפורמינה הנויירלים ושרשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החוליות בגדר הנורמה.
מירווח L2\L3:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקי דפוזי לוחץ לשק הדורלי ללא לחץ לשרושים.
הפורמינה הנויירלים ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
מירווח L4\L3:
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ונושק לשורשים L3 משני הצדדים וביחד עם התעבות של לגמנטה פלבה גורם להיצרות של תעלת השדרה עד 11 ס"מ.
האם עלי לפנות לרופא שמומחה לבעיות שדרה. הכאבים פשוט סיוט, אני די מוגבלת קשה לי ללכת הרבה, והרגל פשוט משגעת אותי. הבנתי שזה קשור לכאבי גב.
תודה לכם על תשומת הלב
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובה
רותם24/10/2011שלום לכם
סליחה אבל לא שמתי לב שיש גם מאחורה, אודה לכם על ההמשך. תודה מראש
המשך להודעה, וסליחה פשוט ברחה לי ההודעה
מירווח L4\L5:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ושורש L4 מימין
הפורמינה והנויירלים ושרשים העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החולציות שינויים במפרקים פצטליים.
מירווח S1\L5:
בקע דיסקלי אחורי ופורמינלי משמאל לוחץ לשק הדורלי ושורש S1 משמאל, ונושק לשורש S1 מימין וגורם להיצרות תעלת השדרה עד כ-10 מ"מ.
לסיכום:
בקע דיסקלי והיצרות תעלת השדרה במרווח S1-L5 כמתואר.
דיסקופטיה בשאר מרווחים.
היצרות קלה של תעלת השדרה בגובה L3-L4.
ע"ש סרקאלי ללא מימצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011נראה שלא תוכלי להימנע מביקור אצל מנתח עמוד שדרה, ה-CT מעיד על קיומה של בעיה הניתנת לפיתרון אם תטופל בצורה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה, ואפשר עוד שאלה?
רותם25/10/2011שלום לך
ואיזה כייף שענית לי מהר.
האם אפשר לטפל בזה ללא התערבות ניתוחית?
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה, ואפשר עוד שאלה? - תגובה
ד''ר גד ולן25/10/2011בד"כ כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?