כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    בר
    25/10/2011

שלום,
    במשך השנים האחרונות סבלתי מכאבי גב קלים יחסית כשהרמתי משקלים כבדים או עקב עמידה ממושכת. ביקרתי אצל כמה רופאים שטענו ש90% מהאוכלוסיה סובלת ואין מה לעשות עם זה.

לפני כחודש תקפו אותי כאבי גב עזים במיוחד בעצם הזנב שהקרינו על רגל שמאל - בקושי יכולתי לשבת או לשכב.
    (חשוב לציין שזה לא עקב נפילה או חבלה כלשהי)

פניתי לרופא שנתן לי וולטרן במשחה ואתופן 400. האתופן הרגיע את הכאבים מעט (אני מסוגל לשבת עכשיו, אבל עדיין הרגשה לא נעימה).
    למרות זאת, מאז ההקלה הראשונית אני מרגיש שאין שינוי במצב כבר שלושה שבועות ואף להפך - התחלתי להרגיש כאבים בכל הגב - גם העליון. כמו כן תקף אותי כאב בטן חזק ביום ספיציפי אחד (הסיבה שאני מציין את זה כי כתוב את זה בתופעות הלוואי שמצריכות התייחסות).
    במהלך השלושה שבועות החליפו את האתופן באביטרן 100, והופניתי למיפוי עצמות שאבצע בעוד כשבועיים)

האם מיפוי עצמות יוכל לחשוף את הבעיה או שעליי לעבור CT או MRI?
    האם להמשיך לקחת את האביטרן? האם זה בסדר לשבת למרות שזה לא נעים (זה לא מזיק?) או שעליי לשכב?

תודה רבה,
    בר.

פרטים נוספים - גיל 25, זכר, משרת בצה"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• תוספת

בר
    25/10/2011

שכחתי לציין שכבר לפני שנה הייתה החמרה שכאבי הגב העירו אותי בלילה.

כמובן שבנוסף לשאלות הקודמות, אשמח מאד לשמוע מה יכול לגרום לבעיות הללו.

תודה שוב,
    בר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד''ר גד ולן
    25/10/2011

למיפוי עצם אין שום ערך אבחנתי במקרה שלך ועליך לבצע CT או MRI ע"ש מתני שלפי תוצאותיו אפשר יהיה להתקדם בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT

ענת
    11/11/2011

L1-L2 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק

L2-L3 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל.

L3-L4 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.

L4-L5 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.

S1-L5 - מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לקאודה.

מפרקי הSIJ שמורים
    ממצא לוואי - כילה ימנית אטרופית קטנה עם הסתיידות פרנכימטיות קטנות. לייעוץ נפרולוג.

האם יש לי 4 בלטי דיסק? מה יכולה ליהיות הסיבה לכך?
    האם עליי לפנות לMRI או שאין בכך תועלת?
    בעיקר אני לא מבין את השורה האחרונה - "ממצא לוואי - כילה ימנית אטרופית קטנה עם הסתיידות פרנכימטיות קטנות. לייעוץ נפרולוג."
    מה הקשר בין הגב לכליות (נפרולוג?)

אני ממש מודאג ואשמח לקבל עזרה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון - תגובה

ד''ר גד ולן
    13/11/2011

למיפוי העצם אין שום ערך אבחנתי.
    אתה צריך לעבור בדיקת CT או MRI ע"ש מתני.
    כאבי הבטן יכלו להיות תופעת לואי של הטיפול התרופתי שקיבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות הסיטי

ענת
    13/11/2011

הוספתי את תוצאות הסיטי (שתי הודעות למעלה)
    אשמח לשמוע חוות דעת נוספת ומה הן המשמעות שלהן.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו