שיפור תסימנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור תסימנים
    כדורגלן
    19/11/2011

היי לכם לפני כשנה גילו לי בצוואר בלט יסקים בc-5-6-7 עם לחץ על חוט השדרה.
    והיצרות תעלה.מה שהיה לי בזמנו זה זרמים בידיים וברגליים בשעת כיפוף.ראש קדימה.וכן בשיעול או בעיטוש.ואז חולשה ברגליים בשרירים ואי יציבות.
    באותו זמן מוחמחה עמוד השדרה הציע ניתוח.לאחר זמן מה..התסימינם במשך השנה השתפרו פלאים.הזרמים שהיו לי ברגליים ןבידיים הפסיקו בהדרגה שהתחילו בכף הרגל הפסיק שם.עלה לברך והפסיק כליל.אין לי זרמים.וכן הכוח ברגליים חזר.וכן היציבות חזרו.
    מה נשאר לי זה הקרנה ליד השמאל שעם זה אפשר לחיות.וזה לא מטריד אותי.
    וכן מתי שאני משתעל יש מין קפיצות בברכיים שזה תמיד היה לי.היה לי גם תקופה מסומיימת היתפסיות באצבעות והם הפסיקו.
    חזרתי למומחה השדרה בתל שומר.אמר שזה טוב מאד כי זה שיפור ועדיף לא לנתח.האם קרו מקרים כאלו?אגב המנתח אמר שאם הקפיצות בשעת שיעול בברכיים זה לא נורא כל כך.מה זה בידיוק?ההיצרות או הבלט שנלחץ על העצב?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור תסימנים

הוספת תגובה

• שיפור תסימנים - תגובה

ד''ר גד ולן
    19/11/2011

אני לא כזה אופטימי.
    העובדה שהברכיים "קופצות" בזמן שיעול מעידה על הימשכות הסבל בחוט השדרה.
    הספרות הרפואית כיום מראה שבמצב כמו שלך התוצאה של מטופלים שנותחו הרי ביותר טובה מאלו שלא נותחו לטווח הארוך.
    חוץ מזה, אם יש לך תעלה צרה ועברת התקף אחד כזה הרי שהסיכויים שלך להתקפים נוספים הם גבוהים ואתה גם בסיכון לפגיעה קשה יותר במקרה של חבלה לצוואר כמו ב-"צליפת שוט".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ניתוח?

כדורגלן
    20/11/2011

אז..לפי מה שאתה אומר שזה לא לטובתי אם אמשוך..
    אך אני לא מעוניין בניתוח קיבוע שזה מה שאמרו לי כי יש לי שני בלטי דיסק.כי זה יגביל אותי.
    הרי ההיגיון אומר שגם אם יהיה לי קיבוע..גם זה סיכון בצליפת שוט?כי זה עלול להשבר ולעשות נזק יותר?אני חשבתי על שתל מלאכותי בשני גבהים כמו שעושים באירופה.אגב אני בן 39 חיי נהרסו מהדבר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ניתוח? - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    20/11/2011

ההחלטה על ניתוח צריכה להתקבל בשיתוף שלך והכירורג תבחר לבצע את הניתוח. כמובן שאפשר לבצע דיסק מלאכותי-אם לפי ממצאי ההדמיה יש לכך הצדקה ונחיצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ניתוח? - תגובה - תגובה

ד''ר גד ולן
    22/11/2011

החששות שאתה מעלה מובנים אך חסרי כל בסיס, לאחר ניתוח קיבוע או השתלות דיסק מלאכותי אתה לא בסיכון מוגבר לפציעה בצוואר במקרה של צליפת שוט.
    אין באמת הבדל משמעותי בין קיבוע להשתלות דיסק, אבל לאור העלויות הגבוהות של השתלות דיסק לעומת קיבוע אני לא בטוח שזה מוצדק בניתוח של 2 גבהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו