ספורטאי עם פריצת דיסק בחוליות L5-S1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורטאי עם פריצת דיסק בחוליות L5-S1
    רן והבה
    17/02/2012

שלום רב.
    לפני 4 חודשים התחלתי להרגיש הקרנה קלה לאיזור החלק האחורי של הברך בזמן ישיבה ממושכת ( לא תמיד ).במהלת תקופה זו שיגרת חיי לא השתנתה כלל. לפני כחודשיים, לאחר התכווצות קלה של שרירי הגב התחתון החלו להופיע לי כאבים עזים ברגל ימים עם תחושת נימול (רק בעת תנוחות מסוימות ) . בבענוח בדיקת סיטי נרשם "הודגם בלט דיסק מרכזי אחורי ניכר עם לחץ ניכר על השק הטיקלי. השומן האפידורלי מטושטש דו צדדי. המפרקים הפאצטליים מעט מוצרים משני הצדדים. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. המפרקים הסקרואיליאקליים שמורים."
    בבדיקה אצל אורדופד ומעבר על דיסק ה CT הוא קבע שמדובר בפריצה ולא בבלט ( שם הוארטופד הוא דר' ששון מבאר שבע ) . אני גר בישוב אופקים אשר בדרום הארץ
    . אינני סובל מכאבים בגל עצמו כלל אלא רק מהקרנות לרגל ימין, מאיזור הישבן ועד כף הרגל, החלק האחורי החיצוני של הרגל, מלווה לעיתים בתחושת נימול בעת תנוחות מסוימות ( בעיקר התכופפות ).

במרפאת כאב קיבלתי זריקת אפידורל לגב שלא הועילה כל כך, וכן הומלץ לי על ידי האורטופד זריקות סינקטן דיפוט ( 5 זריקות, אחת כל 5 ימים ). הוא אמר בפירוש שרק את הזריקות האלו ולא אחרות, גם אם יאמר לי אחרת. התור אצל האורטופד היה לפני כחודש ורק שלשום התחלתי בקבלת הזריקות בשל כל מני עצות שקיבלתי ובלבלו אותי .
    חשוב לי להדגיש שאני ספורטאי לא מקצועי אך הספורט והפעילות הגופני הן חלק גדול מאוד מחיי וכן גם גם בעבודה נדרש לבצע פעילויות גופניות למיניהן.
    אינני מפחד מטיפול ניתוחי במידה ואזדקק לו, אך מכיוון שקיבלתי כל כך הרבה עצות אני כבר מבולבל.
    כיום אני סובל מכאבים אך מצליח להסתדר עם משכחי כאבים ( טרמדקס ורוקסט ) שאני לוקח כחודש ומצליח להסתדר בתפקוד היום יומי, לעיתים עם כאבים ולעיתים לא. המטרה שלי היא לא רק להסתדר אלא גם לחזור לפעילות גופנית.
    מהם סיכויי ההצלחה של קבלת זריקות אלו והאם אוכל לחזור ולעסוק בפעילות ספורטיבת במידה ויחלפו הכאבים ?
    האם אתם ממליצים לבצע ניתוח ?

אודה לכם מאוד על תגובה לפנייתי.
    סופ"ש נעים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ספורטאי עם פריצת דיסק בחוליות L5-S1 - תגובה

ד''ר גד ולן
    18/02/2012

ראשית ייאמר שאני בד"כ לא מטפל בהזרקות סינאקטן דפו או דפומדרול ומעדיף להפנות להזרקה אפידוראלית במרפאת הכאב.
    אפשר לשקול ניתוח בתנאי שהכאב מציק ברמה שפוגעת משמעותית באיכות חייך ואכן הממצא בבדיקות ההדמייה מתאים לניתוח.
    תשובה סופית אני יכול לתת רק לאחר בדיקה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורטאי עם פריצת דיסק בחוליות L5-S1 - תגובה - תגובה

ד''ר גד ולן
    18/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו