האם אני צריך לעשות MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריך לעשות MRI
    אריה
    22/02/2012

שלום רב

תיאור כללי:
    אני בן 51, לא מעשן, אין בעיות משקל, פעיל בשעות הפנאי (טאי צ'י, הליכות, טיולים) בעבודה אני יושב רב היום ונוהג כל יום שעה הלוך ושעה חזור לעבודה
    לפני 10 שבועות התחיל כאב גב ואחרי יומיים קמתי עם כאב חזק מאד בשוק ברגל הימנית
    ראו לציין שכבר מגיל 20 יש לי כאבי גב אבל אף פעם זה לא גלש לגפיים וגם אף פעם זה לא כאב כל כך
    יומיים ראשונים לא יכולתי להרדם מרוב כאב ובהמשך לאט לאט השתפר המצב (כדורים, דיקור, פיזיוטרפיה, שחיה, טאי צ'י ועוד...)
    עשיתי צילום רנטגן שמראה שתי חוליות קרובות מידי בחלק התחתון של הגב, האורטופד אמר שיתכן שזה קשור לכאב שלי אבל רק בצילום MRI או CT אפשר לדעת אם זה קשור לכאב שלי
    היום חזרתי לתפקוד מלא ורק לפעמים מציקה לי רגל ימין (השוק או הירך) כמו למשל בנסיעה, אני עדיין ממשיך בפיזיוטרפיה
    בקשר לצילום MRI (או CT) אני שומע דעות מנוגדות
    חלק אומרים שלא כדאי לעשות כי במילא אין מה לעשות אחר כך
    וחלק אחר של האנשים אומרים שדווקא כדאי לעשות על מנת לדעת מה יש לי ואולי יש מה לעשות

השאלה שלי:
    מהי ההמלצה בקשר לצילום MRI (או CT) במקרה שלי

אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריך לעשות MRI

הוספת תגובה

• האם אני צריך לעשות MRI - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    22/02/2012

שלום אריה,
    מבחינת אבחנה מספיק CT. אם תרצה לחסוך קרינה לך על MRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריך MRI - תשובה נוספת

אריה
    02/03/2012

תודה לתשובה של ד"ר ליאור הנה תשובה שקיבלתי (מפיזוטרפיסטית) ואני מרוצה ממנה ואני רוצה לשתף אתכם, גם כדי אולי לעזור למישהו במצב דומה וגם כדי לקבל תגובות מכם (לחיזוק או לשלילה) CT: במקרה שלי ממש לא כדאי לעשות CT מפני שהמקרה ממש לא מצדיק את הקרינה של ה CT MRI: אם נותנים אז תיקח אבל הסיכוי שיתנו קטן כי זה יקר מצד אחד והמקרה לא דחוף מצד שני ובאופן כללי: מפני שהמצב אצלי השתפר יחסית בצורה טובה, אין כל כך צורך בצילום וגם אם יעשו צילום ויראו משהו לא יהיה כדאי לעשות כל פעולה חודרנית ובקיצור: תעזוב את זה אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו