מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעשות ניתוח או לאאנה05/05/2012
שלום,יש לי פריצת דיסק גדולה בL4-5 ניסתי,טיפולים וזריקות (לשווא), מאז שהמזג אויר התחמם יש פחות כאבים עדיין יש אך פחותים ,האורטופד אמר שזה דיסק ענק והשאלה מתי לנתח ולא אם לנתח, ראתי את תגובתך להודעה שלפני שלא לנתח אם אין כאב.אך לי יש נימול בכף רגל וכאב בוא נגיד 2/10 לעומת 10/10 שהיה. וכשאני עושה מאמץ יש כמובן יותר כאבים אך במנוחה פוחתים. אני מתלבטת האם כדאי לי ללכת על ניתוח או לחכות . לציין אמרו לי שחולשה ברגל ,נימול ורגל רדומה זה סימן לפגיעה נוירולוגית.האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
מורן05/05/2012לפני כ-3 חודשים אובחנתי עם 2 פריצות דיסק גדולות ב L4 L5, הייתי עם כאבים בירך ונימול וחוסר תחושה במותן. וכן הייתי עקומה לצד ימין! ממש לא נחמד!
הרופא המליץ לי על זריקה אפידורולית אבל זה לא עזר לכאבים....
הייתי די חסרת אונים, אני צעירה וממש לא רציתי ניתוח!! כמובן שהרופא הזהיר שאם יש חוסר תחושה בכל אזור האגן וכן חוסר שליטה בסוגרים חייבים לרוץ למיון.
הרופא אמר שנחכה עוד חודש וחצי ואם לא יהיה שינוי נלך לניתוח.
אני ניסיתי לעשות הכל כדי לא ללכת לניתוח - נחתי הרבה. התחלתי ללכת לאוסטאופט.
הלכתי לדיקור סיני (ועדין..) וב"ה בחודש האחרון התחלתי לראות ניסים! העקמומיות שלי משתפרת מיום ליום, הכאבים נרגעו קצת ואני מתחילה לחזור לעצמי...
קיצור - אני חושבת שכדאי לנסות כל מה שאפשר לפני הליכה לניתוח (אבל כמובן אחרי שהולכים להתייעץ עם רופא מומחה!!!!!! ואין סיכון רפואי) ויש מה לעשות!
שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח
פיזיקאי כירופ06/05/2012כח הכובד הוא הסיבה העיקרית לכאב גב ובנוסף, כאבי גב יהיו קשורים בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו עובדי מחשב,גננות המרימות ילד, או רכיבה על אופניים ואופנוע, נהגי מוניות ורכב כבד יכולים לגרום לכאב גב עליון או כאב גב תחתון ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר למניעת כאבי גב , פריצת דיסק או בלט דיסק לפני כאב גב ובמיוחד אחר הופעתו , הוא מכשיר ההיפוך: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב כאשר השיטה נקראת inversion table .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח - תגובה
ד''ר גד ולן07/05/2012אם עוצמת הכאב ירדה מ-10/10 ל-2/10, ואין לך חוסר יוכלת ללעת על בהונות או עקב ו/או הפרעה במתן שתן או בתחושה סביב המפשעה אז השאלה של ניתוח היא כבר שלך בלבד.
משמע- את היחידה שיודעת כמה את סובלת ואם זה מצדיק ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות ניתוח או לא - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/05/2012אנה שלום,
אל תצפי לתשובה מאתנו בפורום- זה ממש לא רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?