לעשות ניתוח או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעשות ניתוח או לא
    אנה
    05/05/2012

שלום,יש לי פריצת דיסק גדולה בL4-5 ניסתי,טיפולים וזריקות (לשווא), מאז שהמזג אויר התחמם יש פחות כאבים עדיין יש אך פחותים ,האורטופד אמר שזה דיסק ענק והשאלה מתי לנתח ולא אם לנתח, ראתי את תגובתך להודעה שלפני שלא לנתח אם אין כאב.אך לי יש נימול בכף רגל וכאב בוא נגיד 2/10 לעומת 10/10 שהיה. וכשאני עושה מאמץ יש כמובן יותר כאבים אך במנוחה פוחתים. אני מתלבטת האם כדאי לי ללכת על ניתוח או לחכות . לציין אמרו לי שחולשה ברגל ,נימול ורגל רדומה זה סימן לפגיעה נוירולוגית.האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעשות ניתוח או לא

הוספת תגובה

• שלום אנה

מורן
    05/05/2012

לפני כ-3 חודשים אובחנתי עם 2 פריצות דיסק גדולות ב L4 L5, הייתי עם כאבים בירך ונימול וחוסר תחושה במותן. וכן הייתי עקומה לצד ימין! ממש לא נחמד!
    הרופא המליץ לי על זריקה אפידורולית אבל זה לא עזר לכאבים....
    הייתי די חסרת אונים, אני צעירה וממש לא רציתי ניתוח!! כמובן שהרופא הזהיר שאם יש חוסר תחושה בכל אזור האגן וכן חוסר שליטה בסוגרים חייבים לרוץ למיון.
    הרופא אמר שנחכה עוד חודש וחצי ואם לא יהיה שינוי נלך לניתוח.
    אני ניסיתי לעשות הכל כדי לא ללכת לניתוח - נחתי הרבה. התחלתי ללכת לאוסטאופט.
    הלכתי לדיקור סיני (ועדין..) וב"ה בחודש האחרון התחלתי לראות ניסים! העקמומיות שלי משתפרת מיום ליום, הכאבים נרגעו קצת ואני מתחילה לחזור לעצמי...
    קיצור - אני חושבת שכדאי לנסות כל מה שאפשר לפני הליכה לניתוח (אבל כמובן אחרי שהולכים להתייעץ עם רופא מומחה!!!!!! ואין סיכון רפואי) ויש מה לעשות!
    שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח

פיזיקאי כירופ
    06/05/2012

כח הכובד הוא הסיבה העיקרית לכאב גב ובנוסף, כאבי גב יהיו קשורים בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו עובדי מחשב,גננות המרימות ילד, או רכיבה על אופניים ואופנוע, נהגי מוניות ורכב כבד יכולים לגרום לכאב גב עליון או כאב גב תחתון ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר למניעת כאבי גב , פריצת דיסק או בלט דיסק לפני כאב גב ובמיוחד אחר הופעתו , הוא מכשיר ההיפוך: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב כאשר השיטה נקראת inversion table .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח - תגובה

ד''ר גד ולן
    07/05/2012

אם עוצמת הכאב ירדה מ-10/10 ל-2/10, ואין לך חוסר יוכלת ללעת על בהונות או עקב ו/או הפרעה במתן שתן או בתחושה סביב המפשעה אז השאלה של ניתוח היא כבר שלך בלבד.
    משמע- את היחידה שיודעת כמה את סובלת ואם זה מצדיק ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות ניתוח או לא - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    11/05/2012

אנה שלום,
    אל תצפי לתשובה מאתנו בפורום- זה ממש לא רציני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו