מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק בגב בין L4-L5שרון08/08/2012
ד"ר רנד שלום רב, אני בת 25 וסובלת זה מספר חודשים מפריצת דיסק בגב בין חוליות L4-L5. בחודשים האחרונים עברתי CT וכן MRI ואובחנתי כדלקמן: מודגם אות חריג המתאים לקרע אנולרי באספקט אחורי מרכזי של הדיסק סריקה 8 בT2 אקסיאלי. מודגמת פריצת דיסק מרכזית עם לחץ על קדמת השק התקאלי ומחיקת שומן מסביב השורשים של L5 מימין ומשמאל. מחיקת שומן מתונה סביב השורשים בגובה הנקבים. טופלתי מספר פעמים בפיזיותרפיה, כירופרקטיקה, כדורים אנטי דלקתיים כגון:אבטרן,ארקוקסיה, וולטרן גם זריקה, חגורת גב ועוד. הכאבים ממשיכים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל וביומיים האחרונים הרגל נרדמת לי המון עם הרגשת נימול וכאבים. התייעצתי עם מספר רופאים וכולם אומרים פה אחד - ניתוח. הרופא האחרון שהייתי אצלו דיבר על הניתוח מהסוג הבא: הוצאת חלק הדיסק הלוחץ על עמוד השדרה והשמת כרית סיליקון בין הדיסק לעמוד השדרה על מנת למנוע מספר שנים לאחר הניתוח את הבעיה שקיימת עם הדיסק הבעייתי שכרגע כולו "חולה" , וזוהי בעצם הקדמת תרופה למכה על מנת שהכאבים לא יחזרו - לפי דברי הרופא. רציתי לשאול אותך ראשית מה אתה חושב על ניתוחים מהסוג הזה? האם היית ממליץ במקרה שלי על אותו הדבר? והאם ישנה בעיה בלידות לאחר ניתוח מהסוג הזה, קראתי שיש בעיה לקבל אפידורל ושהשמת שתלים מסיליקון לא כל כך מומלצת. אשמח לתשובתך הדחופה (אני מיועדת לניתוח בשבוע הקרוב). בתודה מראש, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשי בדחיפות רופא שישלול ניתוח!
אוסתיאופט17/08/2012כל דבר חוץ מניתוח שממילא או לא יועיל או שתיאלצי לעבור פרוצדורה דומה פעם נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנעי מניתוח. יש דרך אחרת
אוסתיאופט17/08/2012מתיחת עמוד השדרה מידי יום תשחרר את הלחץ בין החוליות. לאורך זמן הכאבים יעברו ותוכלי ללדת ללא כאבי גב. תראי INVERSION TABLE.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנעי מניתוח. יש דרך אחרת - תגובה
ד''ר גד ולן17/08/20121. ד"ר זכאי הוא כנראה רופא כמו שאני דוגמן צמרת.
2. אם אין לך הפרעה בשליטה על הסוגרים אז ניתוח אינו מחויב, אבל אם כואב לך עד כדי כך שזה כבר יותר גרוע מהפחד שלך מניתוח, אז כנראה שניתוח זה לא רעיון כל כך רע.
3. השתל ששמים בין החוליות אינו עשוי מסיליקון אלא מחומר פלסטי צפוף מאד ואין איתו שום בעיה. הוא לא גורם לתגובה כלשהי והניסיון איתו הוא רב שנים.
4. אם כל רופא שהלכת אליו חושב שצריך ניתוח אז כנאה שזה הפיתרון. אם תחפשי בדחיפות רופא שיגיד לך שלא צריך ניתוח אז אני יכול לתת לך רשימה ארוכה של כאלה. רק תזכרי שבסוף למי שכואב זה את ולא לרופא שהכי קל לו להגיד שלא צריך ניתוח כי: א) אין לו שום מושג איך ניתוחי ע"ש מתבצעים ב) כשאתה לא עושה כלום אין סיבוכים ואז אתה באמת הרופא הכי טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנעי מניתוח. יש דרך אחרת - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן17/08/2012ובינינו, את לא צריכה רופא שיגיד לך שאת לא צריכה ניתוח, את תמיד יכולה להגיד לא ולא ללכת לניתוח הזה.
הרי הרופא שיגיד לך שלא צריך ניתוח לא באמה יציע לך טיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתה לי פריצת דיסק ועכשיו אני יכול
ענת אלמוגי13/09/2012הייתה לי פריצת דיסק ממש רצינית. התחלתי להרגיש שלהיות מגוף שלי זה כמו להיות בבית סוהר. כשעשיתי תנועה פשוטה, זה כאילו שניסיתי לברוח דרך גדר חשמלית- מיד חטפתי כאבים כאבים. זה היה בלתי נסבל להיות בן הערובה של כאב 24 שעות ביום 7 ימים בשבוע. קיוויתי לשנות את המצב, אז הלכתי לטיפולים אצל פיזיותרפיסט. חבל שהם עזרו לי ממש קצת בהשוואה לסכומי כסף שזרקתי עליהם. דווקא שימוש בשיטה dds500 עלה לי הרבה פחות, אבל עשה דברים חיוביים מאוד בשביל הגב שלי. חיכיתי כמה חודשים עד שקיבלתי תוצאה באמת רצינית. הכאבים נעלמו וקיבלתי מפתח לחופש. איזה קטע! הרגשתי קל כמו נוצה ויכולתי לרוץ ולקפוץ כאילו שאף פעם לא הייתה לי פריצת דיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה ללמוד לחיות נכון -
רפי עשת18/09/2012ללמוד לשבת כך שלא יווצר לחץ על חוליות המותניים.
פריצות דיסק רבות חוזרות למקומן לבד.
השאלה - האם נסבול הרבה עד אז או שנסייע להן ע"י הקטנת הלחץ.
הנה סרטון הסבר, כיצד לשבת כך שהלחץ מהמותניים יעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?