ממצאי עמוד שדרה מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי עמוד שדרה מותני
    אבי
    10/08/2012

בבדיקת MRI נמצאו הממצאים הבאים: בגובה l 3-4 הצרות משמעותית של התעלה ןהשק בגין פריצת דיסק אחורית מרכזית ועיבוי ליגמנטום פלאבום בחולה עם פדיקלים קצרים. מבנה ע"ש גרמי צר. הפורמינות ברוחב תקין. בגובה l 4-5 : הדיסק מנוון. שינויים ספונדילוטיים בלוחיות בסמןך. היצרות בינונית של התעלה והשק בגין שילוב של בלט אנולוס אחורי. עיבוי ליגמנטום פלאבום ושינויים ניווניים במפרקים פאצטליים ותעלה גרמית מבנית צרה ראשונית. פורמינות ברוחב תקין. בגובה l 2-3 : בלט הגורם ללחץ קל על השק התקאלי. תעלה ופורמינות ברוחב תקין. בגין היצרות הקשה בגובה l 3-4 קימת הסתלסלות של סיבי זנב הסוס כפי שנצפה במקרים שכאלה. סיומת חוט תקינה. אני סובל מכאבים בעכוז השמאלי שמקרין על רגל שמאל. אני מתפקד ברמה סבירה, שוחה וצועד. האם צריבת דיסק יכולה להקל על הכאבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי עמוד שדרה מותני

הוספת תגובה

• ממצאי עמוד שדרה מותני - תגובה

ד''ר גד ולן
    11/08/2012

לא ציינת את גילך שהוא משמעותי בהערכת הצלחת צריבת דיסק.
    אבל, הממצאים המתוארים אינם מהסוג שצריבת דיסק יכולה לטפל בהם בצורה טובה. צריבת דיסק יכולה לעזור כשיש בעייה בגובה אחד בלבד, וקיים מתאם בין צד הבלט לצד הכאב. כשיש היצרות של התעלה כמו במקרה שלך, לצריבת דיסק אין יעילות מספקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת דיסק

אבי
    11/08/2012

לשאלתך" אני בן 70. בריא. צועד פעמיים בשבוע 50 דקות, שוחה 3 פעמים בשבוע 1 ק"מ. פעמיים בשבוע מתעמל פלדנקרייז. עברתי 3 פעמים צריבת תאי עצב וזה עזר לחודשיים להבנתי, 80% מהאנשים סובלים מהיצרות התעלה. אני מבין כי הדיסק האחורי לוחץ על העצב. ברור לי כי צריבת דיסק לא תפתור את בעית ההצירות, אך המטרה היא להוריד את רמת הכאב. אני שוקל 84 ק"ג וכל בוקר עם היקיצה אני מתעמל על מזרן כשלושים דקות התעמלות מיוחדת לגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת דיסק - תגובה

ד''ר גד ולן
    11/08/2012

אני לא מבצע בד"כ צריבות דיסק מעבר לגיל 50.
    מה שהקל על הכאב לא היה הצריבה אלא קרוב לודאי ההזרקה האפידוראלית שמתבצעת בסופה של הצריבה. וכן זה עזר בדיוק לחודשיים.
    נראה שמה שאתה צריך בשלב זה הוא טיפול בהזרקות אפידוראליות במרפאת הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו