כאבי גב עליון וידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב עליון וידיים
    כפיר
    24/02/2008

אני בן 22 וסובל כבר 5 חודשים מכאבים חדים מאוד בחוליות שבאזור השכמות וכאבים בגפיים העליונות ובגב התחתון. למרות שאני יודע שזה נשמע לך קצת כללי ומוזר לאדם בגילי בייחוד שאני הייתי עד לפני כמה חודשים בכושר מעולה , אבל אלו כאבים בלתי נסבלים שמגבילים אותי בשגרת יומי וגורמים לי לעייפות . ואין בכלל מה לדבר על פעילות גופנית.
    פניתי למומחה עמוד שדרה שהפנה אותי לבדיקת EMG ומיפויי עצמות.
    שאלתי היא האם בדיקות אלו מכסות את כל היבטי מבנה השריר והעצמות או שקיימות עוד בדיקות שאתה ממליץ עליהן?
    כמו כן האם יכול להיות שמדובר בדלקת כלשהיא ולא בעיות במבנה השלד והעצמות?
    אשמח לקבל את דעתך המקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב עליון וידיים

הוספת תגובה

• הודעה של: כפיר

ד``ר ליאור מרום
    24/02/2008

בדיקות אלו מכסות את הפעילות הספונטנית והמגורה של השריר. יתכן שבהמשך הברור כדאי יהיה לעבור בדיקת נוירולוג או בהמשך ביופסית שריר במידה ותלונותיך ימשכו ללא ממצא אוביקטיבי אחר.
    יכול להיות הכל, ללא בדיקה קלינית האבחנה המבדלת רחבה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: כאבי גב עליון וידיים

אבי
    25/02/2008

תודה על התשובה המהירה.
    בנוסף ברצוני לשאול מה בודקת בדיקת מיפוי העצמות?
    האם ניתן לזהות בה דלקות ופגיעות בשריר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: כאבי גב עליון וידיים

ד``ר ליאור מרום
    25/02/2008

מיפוי עצמות בודק פעילות בניה או הרס של רקמת עצם.
    לא ניתן לאתר בבדיקה זו בדיוק סביר, פגיעות שריר או דלקת בשריר. זו אינה בדיקת הבחירה לזהות ממצאים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו