מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לאחר דיסטומי l5-s1אבי27/08/2012
לפני כ- שנים עברתי ניתוח דיסקטומי בחוליות l5-s1 בעקבות פריצת דיסק גדולה.לציין כי לפני הניתוח היתה לי הקרנה לרגל ימין במשך מס' חודשים. בצאתי מהניתוח צלעתי עקב חוסר תחושה ורדימות בכף רגל ימין(לא היה טרם הניתוח). לדברי הרופאים אז נאמר שזה יעבור..עד היום אני סוחב את הבעיה וכף רגל ימין שלה עם תחושה חלקית עובדה הגורמת לי לבעיייות בהליכה.
מאז הניתוח היו לי מס' מקרים של כאבי גב שחלפו לאחר מס' ימים.
בשנה האחרונה תכיפות כאבי הגב גברו ונהיו כל שלושה שבועות לערך כאשר התחלתי להרגיש הקרנה לרגל ימין לאורך הירך האחורית.
עברתי בדיקת mri לפני 8 חודשים והממצאים הם:
-מודגם מצב לאחר ניתוח ע"ש תחתון בגובה l5-s1 בגובה זה מודגם דיסק ימני הלוחץ על השורש הישנות בקע דיסק פרא-מדיאני ימני פרוץ מוקף מעט רקמת גרעון עם לחץ קל על s1 מימין אשר מעט גם מעובה.
-אין עדות לתמט או תזוזה.
-תעלה ספינלית ברוחב תקין.
-בגובה l4-l5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי.
אותות תקינים ממח עצם חולייתי.
-חוט השדרה בסיומת תקינה.
-יתר המרווחים תקינים.
כאבי הגב וההקרנות לרגל משבשים את חיי..אני בן 42!!!
א. האם ההקרנות וכאבי הגב הם מהחוליות שנותחו ומה זה אומר בלט דיסק דיפוזי על השק הדוראלי והאם מדובר בבלט דיסק בחוליות שמקרינות לרגל?
ב. מה עושים? הראש רץ לכל הכיוונים כולל ניתוח קיבוע....אני די אובד עצות..הייתי אצל 3 נוירוכירורגיים שלא ממליצים על התערבות..אבל..כך אני לא יכול להמשיך..
ג. מעבר לכך..האם העובדה שנכנסתי לניתוח ללא על בעיה בכף הרגל ויצאתי עם בעיה היא רשלנות רפואית?
המון תודה..ומי שנמצא בבעיה דומה ופתר או בדרך לפתור אשמח לשמוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר דיסטומי l5-s1 - תגובה
ד''ר גד ולן29/08/2012יש לך תמונה שאופייינית לאחר ניתוח דיסק ללא קיבוע, וקיימת "פריצת" דיסק חוזרת.
נראה לי שכדאי שתתייעץ עם מנתח ע"ש ולאו דווקא עם נוירוכירורג שאינו מנתח ע"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?