כאבים לאחר דיסטומי l5-s1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר דיסטומי l5-s1
    אבי
    27/08/2012

לפני כ- שנים עברתי ניתוח דיסקטומי בחוליות l5-s1 בעקבות פריצת דיסק גדולה.לציין כי לפני הניתוח היתה לי הקרנה לרגל ימין במשך מס' חודשים. בצאתי מהניתוח צלעתי עקב חוסר תחושה ורדימות בכף רגל ימין(לא היה טרם הניתוח). לדברי הרופאים אז נאמר שזה יעבור..עד היום אני סוחב את הבעיה וכף רגל ימין שלה עם תחושה חלקית עובדה הגורמת לי לבעיייות בהליכה.
    מאז הניתוח היו לי מס' מקרים של כאבי גב שחלפו לאחר מס' ימים.
    בשנה האחרונה תכיפות כאבי הגב גברו ונהיו כל שלושה שבועות לערך כאשר התחלתי להרגיש הקרנה לרגל ימין לאורך הירך האחורית.
    עברתי בדיקת mri לפני 8 חודשים והממצאים הם:
    -מודגם מצב לאחר ניתוח ע"ש תחתון בגובה l5-s1 בגובה זה מודגם דיסק ימני הלוחץ על השורש הישנות בקע דיסק פרא-מדיאני ימני פרוץ מוקף מעט רקמת גרעון עם לחץ קל על s1 מימין אשר מעט גם מעובה.
    -אין עדות לתמט או תזוזה.
    -תעלה ספינלית ברוחב תקין.
    -בגובה l4-l5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי.
    אותות תקינים ממח עצם חולייתי.
    -חוט השדרה בסיומת תקינה.
    -יתר המרווחים תקינים.

כאבי הגב וההקרנות לרגל משבשים את חיי..אני בן 42!!!
    א. האם ההקרנות וכאבי הגב הם מהחוליות שנותחו ומה זה אומר בלט דיסק דיפוזי על השק הדוראלי והאם מדובר בבלט דיסק בחוליות שמקרינות לרגל?
    ב. מה עושים? הראש רץ לכל הכיוונים כולל ניתוח קיבוע....אני די אובד עצות..הייתי אצל 3 נוירוכירורגיים שלא ממליצים על התערבות..אבל..כך אני לא יכול להמשיך..
    ג. מעבר לכך..האם העובדה שנכנסתי לניתוח ללא על בעיה בכף הרגל ויצאתי עם בעיה היא רשלנות רפואית?

המון תודה..ומי שנמצא בבעיה דומה ופתר או בדרך לפתור אשמח לשמוע.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר דיסטומי l5-s1

הוספת תגובה

• כאבים לאחר דיסטומי l5-s1 - תגובה

ד''ר גד ולן
    29/08/2012

יש לך תמונה שאופייינית לאחר ניתוח דיסק ללא קיבוע, וקיימת "פריצת" דיסק חוזרת.
    נראה לי שכדאי שתתייעץ עם מנתח ע"ש ולאו דווקא עם נוירוכירורג שאינו מנתח ע"ש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו