מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק שמאלית בחוליות L5 S1ד``ר ליאור מרום09/10/2012
שלום רב,
אני סובלת מפריצת דיסק שמאלית בחוליות L5 S1 מזה כארבעה חודשים. אני בת 62 ובדר"כ בריאותי טובה.בדיקה גופנית הראתה צליעה אנטלגית. ליסו ימין. SLR חיובי, נוירולוגיה גסה תקינה. במבט על יש שיפור במצבי, אם כי איטי ביותר. הכאבים הולכים ופוחתים אם אני מוגבלת בתנועותי, מתקשה מאוד ללכת ולא יוצאת מהבית. אני מקבלת טרגין 5/10 פעמיים ביום כשלושה וחצי חודשים. בנוסף קבלתי 3 זריקות קורטיזון תחת שיקוף עם השפעה קצרת טווח (למעט הזריקה השלישית שהשפעתה רבה יותר).
רופא אורתופד (מנתח בכיר) המליץ על ניתוח דיסקטומיה ואני חוששת מהניתוח מאוד. האם הניתוח הכרחי לאור השיפור, גם אם הוא קל ואיטי? האם אני יכולה להמשיך לקחת את הטרגין לאחר תקופה כל כך ממושכת? מה האלטרנטיבה לניתוח?
אודה מאוד על תשובתך. אני מאוד מתלבטת ביחס להמשך הטיפול.
תודה מראש,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן09/10/2012אם את מוכנה לחכות ולהמתין כמה שצריך אז בסוף ההתקף יעבור.
אם את רוצה תשועת השם כהרף עין אז ניתוח הוא הפיתרון הטוב ביותר.
מדובר בניתוח בטוח יחסית עם שיעור הצלחה גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק נוירולוגי
תמי10/10/2012שלום רב,
תודה על תשובתך.
במידה ואחליט לחכות ולא לעבור ניתוח האם יש סיכון
לנזק נוירולוגי בלתי הפיך? אם יש סימנים נוירולוגים מעוררי דאגה
כדאי לשים לב אליהם?
בנוסף, ם יש שיפור בכאב כיצד כדאי להפחית את השימוש בטרגין? כיום
אני לוקחת 2 כדורי טרגין 5/10 מ"ג
תודה רבה מראש על תשובתך,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק נוירולוגי - תגובה
ד''ר גד ולן10/10/2012הסיכון להתפתחות נזק עצבי בלתי הפיך הוא זעיר.
אם את מתקשה לעמוד על בהונות או עקב עם או בלי בריחת שתן או צואה זו עדות לנזק נוירולוגי שמצריך פניה לרופא.
טרגין יש להפחית בהדרגה לאורך שבוע עד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הצלחה של ניתוח מיקרודיסקטומי
תמי11/10/2012שלום רב,
שוב - תודה על התשובה.
האם יש נתונים לגבי אחוזי הצלחה של ניתוח מיקרודיסקטומי? אני מוצאת מגוון של הערכות בנושא זה ואיני יודעת על מה להתבסס.
תודה רבה מראש,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הצלחה של ניתוח מיקרודיסקטומי - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/10/2012
ניתוח מיקרו דיסקטומי דומה בסיכויים ובסיכונים לכל שאר ניתוחי דיסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הסיכויים אם כך?
תמי11/10/2012אשמח ואודה על תשובה יותר ברורה.
תודה!!
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הסיכויים אם כך? - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/10/201290 אחוז מדווחים על שיפור משמעותי,5 אחוז שיפור קל, השאר ללא הטבה ואפילו החמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
תמי11/10/2012שלום רב,
אני מאוד מודה לכם על ההענות המהירה והמועילה לשאלותי.
כל טוב,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?