כאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב
    אני
    07/11/2012

שלום דוקטור,
    הנני בת 33 בריאה בדרך כלל. לפני כשלוש וחצי שנים בחודש השביעי להריוני הותקפתי בכאבי גב נוראיים לא יכולתי לזוז "ניתלתי" כארבע שעות על השיש במטבח בעזרת ידיי עד שהגיע אבי והעביר אותי למיטה אין מילים לתאר את עוצמת הכאבים.
    ככה שכבתי ללא אפשרות תזוזה מינימלית עד כ5 ימים לאחר מכן שאז פינו אותי באמבולנס.
    יומיים לאחר מכן הוזרקה לי זריקת סטרואידים לעמוד השידרה מה שאפשר לי שוב תנועה והליכה אומנם עם כאבים אך הרבה יותר ניסבלים. מאז יש כאב קבוע בגב שמתחזק ומשליך לי לרגל ימין כאבים בירך ובשוק. צילומי סי טי הראו על בלט דיסק היקפי l4 l5 t9 והיצרות תעלה.
    אני סובלת מאוד ומוגבלת מה ניתן לעשות על מנת לחזור לתפקוד נורמלי?? עברתי פיזיוטרפיה . בעיה נוספת שאינני יודעת אם היא קשורה לכך היא שאינני מרגישה תחושה של צורך להטיל מימיי... רק לאחר שהבטן מתנפחת וכואבת לי אני נזכרת ששעות שלא "התרוקנתי" וממהרת להגיע לשירותים. עברתי טיפול של מתיחות מה שהחזיר את תחושת השתן אומנם לזמן קצר. מה ניתן לעשות?? אני מטופלת בזריקות וולטרן שלא עוזרות דיקורים אטופנים ארטופנים פרקוסט 5 אופטלגינים בזמנו ניסינו ליריקה אך זה הופסק עקב נקודות אדומות על רגליי אודה לך על עצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב - תגובה

ד''ר גד ולן
    08/11/2012

את צריכה לבצע CT או MRI ע"ש מתני ולהיבדק בידי מנתח עמוד שדרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר עשיתי ct רשמתי את התשובה

אני
    08/11/2012

שהתקבלה בלט דיסק היקפי l4 l5 t9 והיצרות התעלה מנתח העמוד שידרה שהייתי אצלו הפנה אותי שוב להזרקות... ההזרקות מקילות מעט ולתקופה קצרה.לא הייתי רוצה לחשוב שזה הפיתרון היחיד שקיים.. לא הגיוני לחיות מהזרקה להזרקה אין טיפול שיכול לסדר את זה פעם אחת ולתמיד?? דיי מלחיץ לחתום כל פעם על מסמך שאומר כי קיים 2 % שאהייה משותקת..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר עשיתי ct רשמתי את התשובה - תגובה

ד''ר גד ולן
    08/11/2012

אם ההזרקות מקילות רק לתקופה קצרה אז כדאי שתתייעצי עם עוד מנתח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי התשובות המלומדות תנסי עוד משהו

אוסתיאופט
    09/11/2012

שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד. פריצות דיסק אינן ניתנות לתיקון אבל בהחלט להעלמת הכאב לתמיד! התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE ונקרא גב BACK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו