כאבי גב תחתון - סקרוליזציה של חוליה L5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון - סקרוליזציה של חוליה L5
    ד``ר ליאור מרום
    27/11/2012

שלום, אני בחור בן 29. סובל מזה שנים מכאבים ספורדיים במפרקים וכאבים מוזרים בעצמות הגפיים. נשללו זאבת ודלקות פרקים. מבדיקת רנטגן שעברתי לפני כשנה לערך, אובחנה חוליה L1 בעמוד השדרה כחוליה דחוסה קלות. כשהערתי על כך לרופא המשפחה, הדבר לא זכה להתייחסות כלשהי מצדו והוא לא ייחס לכך משמעות רבה מדי.

בחודשיים האחרונים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים בגב התחתון. כאבים אלו עברו לאחר כמה ימים וחזרו חלילה.אולם בשבועיים האחרונים הכאבים התגברו וקצב ההחלמה התארך באופן משמעותי (רק אחרי שבועיים התחלתי להרגיש שיפור מינורי). כרגע אני עדיין סובל מהגבלה מסוימת בתנועה ומכאבים חזקים המקרינים למותניים ולרגליים.

מבדיקת רנטגן עלה כי: "הודגמה סקרוליזציה של חוליה L5. יש לציין איבוד גובה בחלק הקדמי של גוף החוליה L2 חולית מעבר?. מרווחים בין החוליות תקינים. אין לראות נפיחות ברקמות הרכות פרה-וורטבליות.

חשוב לי לציין כי רופאת המשפחה רצתה לשלול דלקות פרקים ושלחה לבדיקות דם אשר לא העידו על בעיה כלשהי: CK=121, ESR 1 hour=6,
    CRP קטן מ-0.5
    Streptolysin 0 (ASLT) Ab קטן מ-100ml
    Antinuclear Ab Adults= 0.4
    Rheumatoid Factor Quantit 5 IU/ml - קטן מ

אם הכל תקין אז מדוע כל כך כואב לי? ממה הדבר יכול לנבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    27/11/2012

ברק שלום. גם אתה כנראה לא קראת את הודעתנו בראש הפורום...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו