מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת זרמים החזה ובכף הרגלשירה30/11/2012
ד"ר שלום רב,
בת 55. סובלת מתחושת זרמים/נימולים באזור החזה בצד שמאל, שד שמאל בצד החיצוני של השד, בקו היותר קרוב לחיבור של היד (אך לא בית השחי) כבר חודשיים. התייעצתי עמך כבר בנושא שלי, לגבי נימולים /זרמים באזור חזה/שד שמאל. ציינתי בפניך שנבדקתי אצל אורטופד ששלל בעיה אורטופדית, נוירולוג ששלל בעיה נוירולוגית וכירורג שד ששלל בעיה.
נותרתי ללא אבחון כאמור וכל שכן ללא טיפול.
לדעתך ציינת שזה לא יכול להיות מעמוד השדרה חד משמעית אלא יכול להיות וזה בעיה אזורית עצב שיטחי. כך לפחות הבנתי.
כעט, כבר שבוע ימים שהתחלתי להרגיש בנוסף, גם תחושת נימול "דיגדוגים" בכף רגל שמאל!!
לציין כי הנימול זרמים באזור חזה שד שמאל אף הוא!
יש לי נקודה מסויימת בסוף הצוואר בשכמה קרוב לצד שמאל נקודה מסויימת שכואבת לי. וכן כפי שציינתי בעבר קשה לי להפנות את העורף לצד שמאל יותר מאשר לצד ימין. האם יש קשר בין הדברים?
אני מוטרדת כעט מעניין הנימול בכף הרגל. יתכן נימול באזור העליון של הגוף כמו שאני מציינת חזה/שד יכול להקרין לכף הרגל? מה עלי לבדוק ואצל איזה רופא לדעתך?
מה דעתך זה יכול להיות ומה עלי לעשות?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת זרמים החזה ובכף הרגל - תגובה
ד''ר גד ולן01/12/2012אין קשר ישיר בין נימול בגפיים עליונות ולזה לבין נימול בכף הרגל.
הנימול בכף הרגל יכול להיות עקב בעיה בע"ש מתני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה01/12/2012ד"ר שלום רב,
תודה על תשובתך.
גם כך יש בעיה בלאבחן את הבעייה ממנה אני סובלת חודשיים של נימולים באזור שד שמאל כפי שציינתי אז כעט יש לי כנראה עוד בעיה שקשורה לפלג גוף תחתון כפי שאני מבינה ממך.
בכל אופן, האם תוכל לנסות לכוון אותי, (נכון שללא בדיקה זה קשה), אך מה יכולה להיות הבעיה כפי שאני מציינת של נימולים שיש לי באופן קבוע ללא הפוגה אפילו לא לרגע אחד משהו קבוע של נימול/רטט באזור זה של השד?
אני פשוט אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.
רופא אורטופד חשב שזה יכול להיות עצב אינטרקוסטלי, אך נוירולוג שהייתי אצלו אמר שזה לא זה.
מה דעתך? מה האפשרויות באזור זה של הגוף עם תסמינים של נימולים?
תודה מראש על סבלנותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר גד ולן01/12/2012כשיש בעיה בעצב אינטרקוסטלי התחושה היא של כאב ולא של נימול.
אני לא יכול לענות לך ללא בדיקה ועיון בבדיקות הדמייה רלבנטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך -הנחיות
שירה02/12/2012ד"ר שלום רב, תודה לתשובתך. לגבי הנימול שהוא קבוע בוקר ערב לילה 24/7 ללא הפסקה באזור השד שמאל בצד המתחבר לגב, לא ביצעו לי שום בדיקות הדמיה למעט צילום רנטגן לצלעות וחזה שהיה ללא ממצא פתלוגי. לגבי הכאב הנקודתי בצוואר לא בוצע צילום לעמוד שדרה צווארי. הייתי רוצה להגיע אליך לבדיקה,(הבנתי שתהיה רק בעוד שבועיים) אך הייתי רוצה כבר להיות מצויידת בבדיקות וצילומים רלבנטיים ע"מ לקדם האבחנה (אני סובלת כבר חודשיים), ושלכן אם תוכל להמליץ לי איזה בדיקות הדמיה עלי לבקש לדעתך מהרופא ? איזה בדיקות ניתן לבקש לבירור הנימול באזור זה? האם מיפוי עצמות יכול להיות מתאים? ואגב האם נימולים תמיד מעידים על בעיה עיצבית? ואם זו בעיה עיצבית האם מיפוי עצמות יכול להבחן כזה דבר? האם MRI? ואם כן איזה לבקש? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך -הנחיות - תגובה
ד''ר גד ולן30/12/2012mRI ע״ש צווארי ומתני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת נימול זרמים בשד חזה צד שמאל
שירה06/01/2013ד"ר שלום רב,
שוב בהמשך למיילים קודמים שלי בענין בשנדון, ביצעתי הבדיקות הר"מ:
C.T. עמוד שדרה צווארי בגובה C1-D1:
C5-C6: אין לזהות פתולוגיה דיסקאלית.
הודגמו שינויים ניווניים במפרק הבין חולייתי הימני עם היצרות של נאורופורמינה.
המבנה הגרמי והמפרקי של החוליות-ללא ממצא פתולוגי.
אין לזהות פתלוגיה דיסקאלית.
אין עדות להיצרות ספינאלית.
אין עדות להיצרות פורמינאלית. ללא לחץ על השורשים העיצביים.
הרקמות הרכות הפרא-ורטברליות שמורות.
היפוך של לורדוזיס.
בסיס הצוואר, מבוא בית החזה תקינים.
C.T עמוד שדרה גבי בגובה D1-L1:
קוטר תעלת השדרה-תקין.
סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם בצורה תקינה. אין עדות לבקע הדיסק. השמן האפידורלי והליגמנטה פלבה תקינים. הפורמינה הנוירוליות ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
זיזים גרמיים קידמיים בגופי החוליות.
המנח החולייתי שמור.
באזורים שנכללו לסריקה: ציור ראתי תקין.
מיפוי עצמות של כל השלד:
קליטה מעט בלתי אחידה בעמוד שדרה מותני תחתון.
פרט לכך אין לראות קליטה מוגברת ]תולוגית בשאר עצמות השלד כולל איזור של ביץ החזה. הממצאים שתוארו נראים כשינויים אוסטוארטריטים.
E.M.G -ללא עדות לנזק במערכת העצבים ההקפית בארבעת הגפיים.
(להזכירך תחושת הכאב/לחץ ונמול/זרמים אצלי הם בצד שמאל של השד/חזה/צלעות). תחושת הנימול התגברה אצלי בכפות הרגליים וכן תחושת זרמים בידיים (לא כפות ידיים, אלא בידיים בחלק הפנימי של הידיים (בחלק הרך העליון של היד).
אני מבינה עפ"י תוצאות הבדיקות כי לא התקדמתי באיתור הבעיה שממנה אני סובלת.
שאלותיי הן:
מה עלי לעשות הלאה?
באיזה כיוון עלי לבדוק ?
אני מניחה שזה לא משהו שקשור לבעיה אורטופדית שלדית ו/או איזו בעיה בעמוד השדרה. התחושות אצלי הן נוירולוגיות עם כאב באזור הצלעות כאמור.
למה הכוונה בסיטי צווארי היצרות של נאורופורמינה?(ראו זאת בצד ימין) אני מתלוננת על צד שמאל!!!
מה זה אומר היפוך של לורדוזיס?
האם יכול להיות בכלל קשר בין ממצאים אלו לתחושותיי?
האם לא כדאי לבדוק את בית החזה/ריאות/לב? ומה עוד ניתן לבדוק באזור זה שאני מתלוננת בצד שמאל?
מה דעתך עלי לעשות ?
תודה רבה על סבלנותך !!!!
ת ב ו ר ך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?