ניתוח אנדוסקופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אנדוסקופי
    הלל לי-בשור
    28/12/2012

אשתיסובלת מאכלזיה . וכן מקיאה הרבה. הבחנה אורטופדית- CERVICAL MYELOPATY הדמית ה MRI - ע"ש צוארי. פריצת דיסק C4-5 יותר לשמאל. C5-6 יותר לימין מיאלומלציה בגובה C5-6 האפשרות : ניתוח קונונציונלי - בגישה קידמית עם קיבוע או ניתוח אנדוסקופי בשני שלבים. בהפרשי זמן של כ 3 חודשים. שאלתי : מדוע ניתוח אנדוסקופי שהינו קצר יותר וכן הפגיעה הפיזית בגוף השדרה הינו מופחת ביחס לשיטה הרגילה מחויב להעשות בשני שלבים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אנדוסקופי

הוספת תגובה

• ניתוח אנדוסקופי - תגובה

ד''ר גד ולן
    29/12/2012

אין לי מושג מדוע ניתוח אנדוסקופי מתבצע בשני שלבים.
    מה שברור לי זה שמצב בו קיימת כבר פגיעת חוט שדרה (מיאלומלציה) רצוי לטפל בו מהר ככל האפשר, והטיפול המקובל הוא ניתוח קיבוע בגישה קדמית. ללא קיבוע תיתכן המשך פגיעה בחוט השדרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר ליאור מרום
    29/12/2012

הלל שלום,
    עליך לשאול מה ההסתמנות הקלינית ועפ"י ממצאים אלו בשלוב ה MRI להחליט בכלל על נחיצות הניתוח.
    אני מכיר לא מעט מטופלים ללא כל הסתמנות קלינית אך עם ממצאים "מרשימים" בעמו"ש.
    לכן, במידה ויש קליניקה תואמת, אין מה להתמזמז עם לכאורה שיטה אנדוסקופית, אלא לנתח בהקדם בגישה קדמית עם קיבוע קצר למרווח הנ"ל- שוב, במידה וצריך !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אנדוסקופי

הלל לי- בשור
    29/12/2012

אם אני מבין נכון את הכוונה להסתמנות. אורטופדים קבעו שיש צורך בניתוח.
    אלא שבגלל בעיות הושט ( הקאה מרובה) הננו מנסים לבדוק באם השיטה האנדוסקופית הינה עדיפה ?, אלא שהוצע לנו לטפל בשני המוקדים בשני ניתוחים נפרדים.
    1. טיפול בנקודה הפגועה יותר
    2. טיפול בנקודה השניה.

מהמידע שאספתי , ניתוח אנדוסקופי הינו כשעה, מאידך ניתוח ניתוח בגישה קידמי עם קיבוע ( שהינו מורכב יותר) ( וכן הינו קרוב ואף נוגעים איכשהו בושט- כך נאמר לנו )אורך זמן רב. שאלתי : האם בהרדמה אחת אי אפשר לטפל בשיטה האנדוסקופית ( כניסה משני מקומות) בו זמנית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר גד ולן
    29/12/2012

1. גם בניתוח אנדוסקופי מזיזים את הוושט.
    2. הניתוח האנדוסקופי נמשך כשעה ביבי מנתח מאד מאד מיומן, לעומת זאת הניתוח לקיבוע 2 גבהים נשמך כשעה וחצי בידי מנתח מאד מיומן.
    3. כשעושים את הניתוח "בתשלומים" יש כבר צלקת והסיכון לפגיעה בוושט או בכלי הדם גבוה יותר.
    4. כשיש מיאלומלציה הקונצנזוס הוא שיש לקבע, כי מה שגרם למיאלומלציה היא תנועתיות לקויה של החוליות, ואז אם רק מוציאים את פיסת הדיסק הלוחצת עדיין יש סיכון להמשך הבעייה.
    5. לפחות עד כה, וככל הידוע לי, שיעור ההצלחה בניתוחים האנדוסקופיים נמוך ביחס לניתוח הפתוח שגם הוא ניתן לביצוע דרך חתך של כ-2 ס"מ בידיו של מנתח מיומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אנדוסקופי

הלל לי- בשור
    29/12/2012

אם אני מבין נכון את הכוונה להסתמנות. אורטופדים קבעו שיש צורך בניתוח.
    אלא שבגלל בעיות הושט ( הקאה מרובה) הננו מנסים לבדוק באם השיטה האנדוסקופית הינה עדיפה ?, אלא שהוצע לנו לטפל בשני המוקדים בשני ניתוחים נפרדים.
    1. טיפול בנקודה הפגועה יותר
    2. טיפול בנקודה השניה.

מהמידע שאספתי , ניתוח אנדוסקופי הינו כשעה, מאידך ניתוח ניתוח בגישה קידמי עם קיבוע ( שהינו מורכב יותר) ( וכן הינו קרוב ואף נוגעים איכשהו בושט- כך נאמר לנו )אורך זמן רב. שאלתי : האם בהרדמה אחת אי אפשר לטפל בשיטה האנדוסקופית ( כניסה משני מקומות) בו זמנית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר גד ולן
    30/12/2012

ללא קיבוע אין ערך לניתוח ולמעשה בידיו של מנתח מיומן בניתוחי ע״ש צווארי משך הניתוח יהיה כשעה וחצי, ולכן אני חושב שניתוח אנדוסקופיה הוא לא פיתרון טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו