מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אנדוסקופיהלל לי-בשור28/12/2012
אשתיסובלת מאכלזיה . וכן מקיאה הרבה. הבחנה אורטופדית- CERVICAL MYELOPATY הדמית ה MRI - ע"ש צוארי. פריצת דיסק C4-5 יותר לשמאל. C5-6 יותר לימין מיאלומלציה בגובה C5-6 האפשרות : ניתוח קונונציונלי - בגישה קידמית עם קיבוע או ניתוח אנדוסקופי בשני שלבים. בהפרשי זמן של כ 3 חודשים. שאלתי : מדוע ניתוח אנדוסקופי שהינו קצר יותר וכן הפגיעה הפיזית בגוף השדרה הינו מופחת ביחס לשיטה הרגילה מחויב להעשות בשני שלבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אנדוסקופי - תגובה
ד''ר גד ולן29/12/2012אין לי מושג מדוע ניתוח אנדוסקופי מתבצע בשני שלבים.
מה שברור לי זה שמצב בו קיימת כבר פגיעת חוט שדרה (מיאלומלציה) רצוי לטפל בו מהר ככל האפשר, והטיפול המקובל הוא ניתוח קיבוע בגישה קדמית. ללא קיבוע תיתכן המשך פגיעה בחוט השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אנדוסקופי - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/12/2012הלל שלום,
עליך לשאול מה ההסתמנות הקלינית ועפ"י ממצאים אלו בשלוב ה MRI להחליט בכלל על נחיצות הניתוח.
אני מכיר לא מעט מטופלים ללא כל הסתמנות קלינית אך עם ממצאים "מרשימים" בעמו"ש.
לכן, במידה ויש קליניקה תואמת, אין מה להתמזמז עם לכאורה שיטה אנדוסקופית, אלא לנתח בהקדם בגישה קדמית עם קיבוע קצר למרווח הנ"ל- שוב, במידה וצריך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אנדוסקופי
הלל לי- בשור29/12/2012אם אני מבין נכון את הכוונה להסתמנות. אורטופדים קבעו שיש צורך בניתוח.
אלא שבגלל בעיות הושט ( הקאה מרובה) הננו מנסים לבדוק באם השיטה האנדוסקופית הינה עדיפה ?, אלא שהוצע לנו לטפל בשני המוקדים בשני ניתוחים נפרדים.
1. טיפול בנקודה הפגועה יותר
2. טיפול בנקודה השניה.
מהמידע שאספתי , ניתוח אנדוסקופי הינו כשעה, מאידך ניתוח ניתוח בגישה קידמי עם קיבוע ( שהינו מורכב יותר) ( וכן הינו קרוב ואף נוגעים איכשהו בושט- כך נאמר לנו )אורך זמן רב. שאלתי : האם בהרדמה אחת אי אפשר לטפל בשיטה האנדוסקופית ( כניסה משני מקומות) בו זמנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אנדוסקופי - תגובה
ד''ר גד ולן29/12/20121. גם בניתוח אנדוסקופי מזיזים את הוושט.
2. הניתוח האנדוסקופי נמשך כשעה ביבי מנתח מאד מאד מיומן, לעומת זאת הניתוח לקיבוע 2 גבהים נשמך כשעה וחצי בידי מנתח מאד מיומן.
3. כשעושים את הניתוח "בתשלומים" יש כבר צלקת והסיכון לפגיעה בוושט או בכלי הדם גבוה יותר.
4. כשיש מיאלומלציה הקונצנזוס הוא שיש לקבע, כי מה שגרם למיאלומלציה היא תנועתיות לקויה של החוליות, ואז אם רק מוציאים את פיסת הדיסק הלוחצת עדיין יש סיכון להמשך הבעייה.
5. לפחות עד כה, וככל הידוע לי, שיעור ההצלחה בניתוחים האנדוסקופיים נמוך ביחס לניתוח הפתוח שגם הוא ניתן לביצוע דרך חתך של כ-2 ס"מ בידיו של מנתח מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אנדוסקופי
הלל לי- בשור29/12/2012אם אני מבין נכון את הכוונה להסתמנות. אורטופדים קבעו שיש צורך בניתוח.
אלא שבגלל בעיות הושט ( הקאה מרובה) הננו מנסים לבדוק באם השיטה האנדוסקופית הינה עדיפה ?, אלא שהוצע לנו לטפל בשני המוקדים בשני ניתוחים נפרדים.
1. טיפול בנקודה הפגועה יותר
2. טיפול בנקודה השניה.
מהמידע שאספתי , ניתוח אנדוסקופי הינו כשעה, מאידך ניתוח ניתוח בגישה קידמי עם קיבוע ( שהינו מורכב יותר) ( וכן הינו קרוב ואף נוגעים איכשהו בושט- כך נאמר לנו )אורך זמן רב. שאלתי : האם בהרדמה אחת אי אפשר לטפל בשיטה האנדוסקופית ( כניסה משני מקומות) בו זמנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אנדוסקופי - תגובה
ד''ר גד ולן30/12/2012ללא קיבוע אין ערך לניתוח ולמעשה בידיו של מנתח מיומן בניתוחי ע״ש צווארי משך הניתוח יהיה כשעה וחצי, ולכן אני חושב שניתוח אנדוסקופיה הוא לא פיתרון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?