פריצת דיסק גדולה l5-s1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק גדולה l5-s1
    ראובן
    12/01/2013

ד"ר שלום רב,
    בעבר עברתי שאיבת דיסק. כיום תוצאות הCT מראות במרווח L5-S1 : המרווח הדיסקלי מעט מוצר, בלט דיסק אחורי עם פריצת דיסק גדולה מדיו לטרלית מימין גורמת ללחץ על קדמת השוק התאקלי ובאספק הלטרלי, התעלה הספינלית מוצרת עד 4.3 מ"מ הדיסק משיק במהלך של השורש השמאלי.

המצב הוא שיש לי חשש גדול מניתוח עמוד שדרה.
    כרגע הכאב חלף כמעט במלואו, מה שכן נותר זה רגל רדומה / אצבעות רדומות ולעיתים לאחר עמידה ממושכת גם תחושת שרפה ברגל שמצריכה ישיבה מיידית.

ברצוני לדעת עד כמה זריקה אפידורלית עתידה לעזור?
    האם ישנם עוד דרכים לטיפול שהם לא ניתוח ?
    אני מבין שככל הנראה ניתוח הוא הפיתרון הסופי, אך האם ישנן עוד דרכים להקלה בכאב?
    האם הרגל עתידה להתעורר באיזשהו שלב ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק גדולה l5-s1

הוספת תגובה

• פריצת דיסק גדולה l5-s1 - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    12/01/2013

ראובן שלום,
    זריקה אפידורלית יעילה בעיקר בשלב האקוטי של הכאב.
    יש הרבה דרכים לטיפול חוץ מניתוח- תלוי כמה מפריע לך.... הארץ משופעת ברופאי אליל ומוכרי חלומות- רק צריך לבחור...
    מי שאמון על הקלת כאב שלא דרך ניתוח הם מרפאות הכאב, אנחנו אמונים על הסכין....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ראובן

מורן
    17/01/2013

לי היו שתי פריצות דיסק גדולות בגב תחתון, רצו לנתח אותי, מאד פחדתי וניסיתי הכל כדי לא לעבור ניתוח... אני חושבת שמה שהציל אותי מהניתוח היה דיקור סיני אצל מומחה! כמובן שצריך להתייעץ עם מומחה ע"ש ולעשות את האבחנות הדרושות ואם אין ברירה אז לעשות ניתוח. אבל אם יש ברירה ומנתח ע"ש אומר שאפשר קצת לחכות ולתת לזמן לעשות את שלו אני הייתי ממליצה לך לנסות דיקור...
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו