המשך לניתוח זעיר פולשני - ד"ר מרום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לניתוח זעיר פולשני - ד"ר מרום
    ענת
    20/03/2013

תודה על התשובה. אני פשוט מנסה להבין. לפני שנים נאמר לי שבניתוח אנדוסקופי לא ניתן לטפל בבעיה של היצרות. אני מבינה לפי תשובתך שזה השתנה אך אתה מסוייג לגבי ה"מחיר". אם כך למה הכוונה במחיר? האם בגלל הראות המוגבלת בזעיר פולשני במקרה של היצרות בכל מקרה עדיף ניתוח פתוח? אני שואלת שאלה ברמה העקרונית. ברור לי שכל מקרה לגופו לפי התלונות וההדמיה. אך אני לא שואלת על מקרה מסויים אלא מנסה להבין בעצם באיזה פתולוגיות הניתוח הזעיר פולשני נכון להיום הוכיח את עצמו. הנושא מאוד מבלבל הרבה רופאים מופיעים בתוכניות טלויזיה ובשורה התחתונה לא תורמים באמת הרבה מידע שיכול לעזור להדיוטה לקבל החלטות. על יד כל רופא שמהלל את הזעיר פולשני יושב תמיד רופא שנראה מסוייג אך לחלוטין לא אומר דברים ברורים. אם לנסות לקצר, יש כל הזמן תחושה שמשהו יותר חשוב נאמר בין השורות ומה שאני בעצם מבקשת שתתרגם לי את זה אם אפשר.
    אני מתנצלת על אורך השאלה אני פשוט מבטאת מצוקה של בן אדם שמנסה לקחת אחריות ולברור את המידע הרב שיש.
    בתודה מראש ובהזדמנות זאת גם חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לניתוח זעיר פולשני - ד"ר מרום - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    21/03/2013

ענת שלום. הבלבול שלך מובן כי את אינך במקצוע ואין לך את הידע הדרוש.
    אולם,מטבעו של פורום כזה, קצרה היריעה מפרוט ,והעיקר כל מקרה לגופו. על פי הפתולוגיה צריך ל ההחליט מה ה כי טוב למטופל ולהסיט הצידה שיקולים זרים . ענין שכזה מורכב ונעשה ביעוץ פורמלי ומפורט עם דיון מה הכי רצוי לעשות. כאחד שעושה את כל השיטות,כך אני נוהג עם מטופליי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו