מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה בכאבי גב לאחר שנה - מצ"ב CTנדב26/02/2014
שלום דוקטור אלישע הנכבד-
לפני שנה החלו כאבי גב בגבי בחלק תחתון, בעיקר לאחר עמידה\הליכה ממושכת.
כיום הכאבים החמירו מאוד, כואב לי הכי הרבה שאני מתכופף, וגם שאני יושב למעלה מחצי שעה כבר מרגיש דקירות בגב, אי נוחות,ומעין "עומס " על גבי.
תוצאת CT מלפני שנה היה כתוב - "בקע דיסק אחורי גורם לחץ קל על השק התקאלי, L5-S1 בגובה
תוצאת CT עדכנית מלפני שבוע כתוב -
בלט דיסק מרכזי לוחץ על השק התקאלי בגובה L3-4
L5-S1 בגובה-
בקע דיסק מרכזי ופארא-מדיאני שמאלי + הסתיידות של ה-PLL לוחצים על קדמת השק התקאלי ומותחים את שני השורשים L5-S1 ו-S1-2 משמאל.
ברצוני להבין האם אכן, עפ"י התוצאות חלה החמרה בפריצת הדיסק? כי אני מרגיש אותה מאוד כעת והיא מפריעה לי מאוד בעבודתי - טכנאי מחשבים בן 34 עם הרבה עבודת שטח והרמת משאות כבדים ( ציוד מחשב ומדפסות)
וכמובן שאיכות החיים שלי נפעגה מאוד.
יש לי גם, לעיתים קרובות, הקרנה של הכאב לאיזור הרגליים והקרסולים ותחושת נימול קשה ומציקה.
אודה לך מאוד אם תפרש את הממצאים וההבדל בין שני תוצאות ה- CT מבחינה אורטופדית,
והאם, לדעתך, המשך עבודה כטכנאי מחשבים עלול ויכול להחמיר את הפריצה והנזק לגב עוד יותר?
תודה רבה לך
נדב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בכאבי גב לאחר שנה - מצ"ב CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/02/2014הפורום אינו משמש כרופא פרטי ואינו משמש כיעוץ פרטי.
שאלתך חורגת ממטרות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?