קיבוע TLIF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבוע TLIF
    מיואשת :(
    01/09/2014

שלום רב,
    אני בת 29 (ללא הריונות) וסובלת מזה כשנתיים מכאבי ג"ת חזקים המקרינים לרגליים. שנתיים קודם לכן, עברתי תאונת דרכים קשה. עברתי טיפול שמרני כגון זריקה אפידורלית וכן תחת שיקוף ללא הטבה.
    כיום עוברת פיזיותרפיה משולבת בהידרו ללא הקלה משמעותית, עדיין סובלת מירידה בתחושה ברגל שמאל וקשיים במתן שתן.
    ביעוץ עם נוירוכירוג ומספר מנתחי עמ"ש, נמצא שדיסק אחד "מנוון שחור עם פריצה שמאלית גדולה" בגובה L5-S1 וגם שינויים ניווניים עם פריצה ימנית בגובה L4-L5.ונקבע כי יש מקום לקיבוע TLIF. יחד עם זאת, הנוירוכירוג שאותו פגשתי, אמר בין השורות- "אם את יכולה לחיות עם הכאבים, לא חייבים לנתח".
    חשוב לי לדעת-
    במידה וארצה להכנס להריון, האם הגב יוכל לשאת זאת? נכון להיום, נורא כואב לי להרים חפצים כבדים, להתכופף וכדומה.
    אם אחליט לעבור ניתוח TLIF (נאמר לי שאי אפשר במקרה שלי קיבוע דינמי) האם חוזרים לשגרת חיים נורמלית שכוללת פעילויות ספורטיביות?
    ומה קורה במקרה של דיסקים מנוונים? לפי מה שהבנתי, כורתים את הדיסקים ומשתילים במקומם רקמה מהאגן?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיבוע TLIF

הוספת תגובה

• קיבוע TLIF - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    01/09/2014

שלום,
    שאלתך מורכבת וחורגת מתחום המענה בפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו