מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבוע TLIFמיואשת :(01/09/2014
שלום רב,
אני בת 29 (ללא הריונות) וסובלת מזה כשנתיים מכאבי ג"ת חזקים המקרינים לרגליים. שנתיים קודם לכן, עברתי תאונת דרכים קשה. עברתי טיפול שמרני כגון זריקה אפידורלית וכן תחת שיקוף ללא הטבה.
כיום עוברת פיזיותרפיה משולבת בהידרו ללא הקלה משמעותית, עדיין סובלת מירידה בתחושה ברגל שמאל וקשיים במתן שתן.
ביעוץ עם נוירוכירוג ומספר מנתחי עמ"ש, נמצא שדיסק אחד "מנוון שחור עם פריצה שמאלית גדולה" בגובה L5-S1 וגם שינויים ניווניים עם פריצה ימנית בגובה L4-L5.ונקבע כי יש מקום לקיבוע TLIF. יחד עם זאת, הנוירוכירוג שאותו פגשתי, אמר בין השורות- "אם את יכולה לחיות עם הכאבים, לא חייבים לנתח".
חשוב לי לדעת-
במידה וארצה להכנס להריון, האם הגב יוכל לשאת זאת? נכון להיום, נורא כואב לי להרים חפצים כבדים, להתכופף וכדומה.
אם אחליט לעבור ניתוח TLIF (נאמר לי שאי אפשר במקרה שלי קיבוע דינמי) האם חוזרים לשגרת חיים נורמלית שכוללת פעילויות ספורטיביות?
ומה קורה במקרה של דיסקים מנוונים? לפי מה שהבנתי, כורתים את הדיסקים ומשתילים במקומם רקמה מהאגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע TLIF - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/09/2014שלום,
שאלתך מורכבת וחורגת מתחום המענה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?