מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי בדיקת סי.טי ובדיקת MRIמיכאל29/09/2016
שלום רב לד״ר ליאור מרום,
אני סובל מכאבים בכל הגוף, בעיקר בגב התחתון והצוואר. כתוצאה מתאונה שעברתי.
ביצעתי בירור ע״י הדמיית סי.טי עמוד שדרה מתני, ונמצאו אצלי בלטי דיסק מרובים עם לחץ על השק התקאלי.
לאחר חצי שנה, ביצעתי בדיקת MRI של עמוד שדרה מתני והבדיקה הראתה ללא עדות לבלטי דיסק משמעותיים.
לאחר שנה, ביצעתי שוב בדיקת MRI והבדיקה הראתה ממצאים תקינים לגמרי, ללא שום נזק לעמוד השדרה.
השאלה שלי היא כזאת, איך זה ייתכן שלא נמצא שום נזק, כאשר בבדיקת סי.טי נמצאו בלטי דיסק עם לחץ?
ממה שאני יודע, בלטי דיסק לא עוברים. האם בדיקת MRI מבטלת את בדיקת הסי.טי? כל הרופאים שהייתי אצלהם, בדקו את הדיסק של הסי.טי ואישרו שאכן מדובר בבלטי דיסק.
אני נורא מוגבל וסובל מכאבים עזים יום יום, וחיי על משככי כאבים ואיני יודע מה אפשר לעשות.
אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות,
בברכת חג שמח,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דר, מדוע לא התייחסת לשאלתי?
מיכאל05/10/2016השאלה שלי, חשובה פחות משאר האנשים?
אשמח אם תוכל לענות לי, תודה מראש וגמר חתימה טובה.
בכבוד רב,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי בדיקת סי.טי ובדיקת MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/10/2016עליך להבדק. לא ניתן להשיב על שאלות כאלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בנוגע לממצאי MRI - עמוד שד
מיכאל05/10/2016הבנתי אותך ד״ר, קודם כל תודה רבה.
ציפיתי לקבל תשובה מפורטת יותר, לצערי התאכזבתי. בסה״כ שאלתי שאלה פשוטה, האם בדיקת MRI יכולה לשלול את ממצאי בדיקת סי טי.
אני מודה לזה שצריך להיבדק, וזה מה שאני עושה במשך תקופה די ארוכה.
שמתי לב שיש עוד אנשים שעשו בדיקת mri ושאלו את אותה השאלה שאני שאלתי.
אני מבין שרוב הרופאים לא אוהבים לענות על שאלות מהסוג הזה (אני לא אפרט) אבל זה שבן אדם סובל מכאבים עזים, חייב להוציא הרבה מאוד כסף כדי לקבל יחס וטיפול ראוי ולזכות לבדיקה יסודית יותר של בדיקת ההדמיה.
אני מבין שיש גבול לתשובת שאתה יכול לענות, בכל זאת תודה רבה על המאמץ.
בכבוד רב,
מיכאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?