החמרה לאחר ניתוח עמוד שדרה מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרה לאחר ניתוח עמוד שדרה מותני
    אופיר
    24/03/2017

שלום.
    לפני 3 חודשים עברתי ניתוח עמ"ש מותני וייצוב בין זיזי ללא קיבוע.
    בחודשיים שלאחר הניתוח התנועתיות השתפרה מאוד ונשארה היפר סנסטיביות גדולה וכאבים בשוקיים ובקרסוליים. עם זאת לא הצלחתי לחזור ללכת יותר ממספר דקות ללא מנוחה.
    לפני כחודש החלו לחזור בפתאומיות כאבים רבים כמו שהיו לפני הניתוח: כאבי משיכה מהטוסיק ולאורך הירך האחורית, שריפה באצבעות הרגליים, גרירת רגל לעיתים, היתפסות של השוק והירך והתגברו הכאבים בשוקיים בשתי הרגליים. כמו כן יש כאבים בגב באזור הניתוח. המנתח רשם לי ליריקה 150 פעמיים ביום ללא הטבה.
    בוצע MRI לאחר הניתוח והפיענוח הוא:
    "רטרוליסטזיס דרגה 1 כמו קודם. מצב לאחר הניתוח למינקיטומיה אחורית. בקע דיסק אחורי נראה קטן יותר אך עדיין בולט יותר לימין. קרע באנולוס הדיסק באספקט הפארא מרכזי ימני. הפעם ניתן לראות מלאות רקמתית פיברוטית סביב הבקע אשר עובר האדרה עם חומר ניגוד, ממצאים חדשים.
    הממצאים גורמים ללחץ עד בינוני על השק התקאלי ללא שינוי מהותי.
    לחץ על שורש L5 בריצס הלטרלי הימני פחת אך עדיין קיים.
    שינויים פסטרים בעיקר מימין כמו קודם"
    מה זה אומר בעצם? האם הניתוח לא הצליח? האם נדרש ניתוח נוסף? האם יש טעם להמשיך עם הליריקה?
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר ליאור מרום
    24/03/2017

שאלתך חשובה מאוד, ממליץ על יעוץ חוזר עם המנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה לאחר ניתוח עמוד שדרה מותני

אופיר
    24/03/2017

תודה על תשובתך.
    הייתי אצל המנתח עם הדיסק לפני שקיבלתי את הפיענוח.
    המנתח אמר שאינו רואה כל סיבה טכנית לכאבים שלי ושכל העצבים חופשיים. לאחר מכן קיבלתי את הפיענוח ובהבנת הנקרא זה לא הסתדר לי עם מה שהמנתח אמר. לכן שאלתי על זה כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר ליאור מרום
    24/03/2017

כדי לקבל את דעתי, אצטרך לראות את הדיסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו