כאבים לאחר ניתוח קיבוע 3 במספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר ניתוח קיבוע 3 במספר
    נטע
    05/12/2017

שלום, אני בת 36. עברתי 3 ניתוחי גב מתני. הראשון היה קיבוע בגובה l4-l5.
    השני היה רביזייה לאותו ניתוח, והשלישי קיבוע נוסף בl5 s1.
    ניתוח שני התחברתי לאחר 3 חודשים. בניתוח האחרון שהיה לפני 10 חודשים, לא נראה חיבור גרמי. יש לי כאבים חזקים במיוחד בשינויי תנוחה, התעטשות. הכאבים החמירו בחודש האחרון שמלווים כבר עם הקרנה לרגל שמאל.
    האם נכון לומר שהניתוח כשל מאחר ולא התחבר בשלב זה?
    המנתח אומר לי לחכות שנה.
    שאלתי הנוספת זה במידה והניתוח כשל, האם אפשר לתפקד לאורך זמן? להיכנס להריון? או שזה מסוכן והמצב עלול להחריף כמו שקרה בחודש האחרון. וגם אם כן יש צורך בניתוח מסויים...מה האופציות? שתל אחר? השתלת חומר גדילה? מה הגישה שלכם? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רן לדור
    06/12/2017

שלום נטע
    בד”כ 10 חודשים לאחר ניתוח ניתן לראות סימנים הדמייתיים ראשוניים לתחילת חיבור, אך לא תמיד ניתן להבחין בכך בהדמיות - צודק המנתח שצריך לחכות עוד לפני שמחליטים על חוסר איחוי,
    החמרה בכאבים מלווה בכאבים הקורנים לרגל דורשת הערכה מחודשת כולל בדיקה פיזיקלית והדמיות כדי להעריך שארית לחץ/ חוסר יציבות או כשל מכאני של משתלים או עצם.
    לא ניתן על סמך הנתונים שכתבת להעריך את חומרת הבעיה/ הערכת מסוכנות וכו’, בד”כ נדיר שמצבים מסוג זה מונעים או גורמים לסכנה בהריון.
    ישנן מס’ אופציות לטיפול בחוסר איחוי - בעל משמעות קלינית, כולל ניתוחים חוזרים והשתלת משתלים / חומרים מעודדי יצירת עצם/ שתלי עצם עצמיים.
    אך שוב- נדרשה הערכה מסודרת של מצבך כולל הדמיות טרם המלצות על צורך בטיפול אפשרי, ובחירתו במידת הצורך.
    אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו