כאבים כרוניים נוראיים של כתף ימין ועמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים כרוניים נוראיים של כתף ימין ועמוד השדרה
    בת 24
    15/02/2018

אני בת 24, בריאה. מגיל 5 בערך כאב כרוני יומיומי של כתף ימין בלבד שמתפשט לצוואר ופשוט הולך ומתגבר ככל שהשעות נוקפות והפעילות מתגברת (בעיקר כתיבה ממושכת ורכינה קדימה מעצימות אותו מאוד) ורק שכיבה מפיגה אותו.
    הכאב מפריע מאוד ועוצמתי מאוד, כמעט בלתי נסבל.

בדיקת אורתופד של הכתף והצוואר תקינה, בCT שבוצע מסיבה אחרת ציינה הרדיולוגית שיש שינויים ניווניים במפרק כתף ימין חמרות שלא ידעה על כך כלל, אך בMRI כתף רגיל שבוצע כשנה אחר כך לא נמצאו כל שינויים ניווניים או ממצא אחר שמסביר את הכאב. EMG ידיים תקין.
    בMRI עמ"ש צווארי:

הבדיקה נעשתה במישורים שונים, בסדרות TSET2 ,TSET1 ו- FFET2.
    אין בדיקות קודמות להשוואה.
    ממצאים:
    גובהן של החוליות וצורתן – שמורים. ללא היצרות של המרווחים הבינחולייתיים.
    הנקבים הבינחולייתיים – ללא היצרויות.
    בלט דיסק מינימאלי בגובה C5-C3 .בלט מרכזי משמעותי יותר בגובה C6-C5 .בלט מרכזי וימני בגובה C7-C6 .ישנו לחץ על השק
    הדוראלי.
    אות תקין של חוט השדרה והנוזל בתעלה הספינלית.
    סיכום:
    מספר בלטי דיסק כמפורט. נראה כי הבלט המשמעותי הינו בגובה C7-C6 ,אשר נראה מרכזי וימני.

האם בלט דיסק שכזה והלחץ שלו על השק עשוי להסביר את הכאב שלי במקום (בדיוק בין הכתף לצוואר) ובעוצמה המתוארת? אני מאוד אובדת עיצות כי זה כאב נורא שמפריע לי מאוד ביומיום ועד היום לא נמצאה לי אבחנה או פיתרון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי כתף וצוור

פרופ` אייל יצחיאק
    17/02/2018

אני בדרך! כלל בלט דיסק בגובה שקיים אצלך לא יסביר את הכאב ממנו את סובלת.
    כדאי להיבדק על ידי מנתח עמוד שדרה על מנת לשלול את הקשר בין בלט הדיסק לתלונותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו