כאבי גב שהתחילו לפני כמה שבועות בצבא. לא בבת אחת אלא משהו שהלך והחמיר.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב שהתחילו לפני כמה שבועות בצבא. לא בבת אחת אלא משהו שהלך והחמיר.
    צור
    08/04/2018

כשהתחילו לי כאבי גב לפני כמה שבועות הלכתי לחובש ואמרתי לו שנתפס לי פעם הגב ואני חייב לנוח. הוא אמר שהוא לא יכול לתת לי לנוח ושאני רק לא לסחוב משקלים כבדים וגם הביא לי משחה רדיאן B
    הכאבים החמירו והלכתי שוב ושוב לחובש והוא לא עזר עד שבסוף היפנו אותי לאח.
    האח אמר שכדי להבריא אני צריך להמשיך עם כולם. אמרתי לו שזה קרה לי פעם והמצב רק ילך ויחמיר והוא אמר לי שאני אראה שזה יישתפר. ושאני צריך להמשיך לסחוב גם משקלים. כשדרשתי לראות רופא הוא אמר שאי אפשר והוא אמר שאני יכול רק לבקש שהוא ייתייעץ עם הרופא אבל הרופא יאמר בדיוק אותו דבר.
    הכאבים הלכו והחמירו עד שביום רביעי ה21 למרץ היו לי כאבי תופת ובקושי הייתי מסוגל ללכת. הלכתי עם הסמל תוך כדי שאני נאנח מכאבים למרפאה. במרפאה לא נתנו לי לראות רופא. אף אחד לא בדק את הגב שלי. נתנו לי זריקת וולטרן. אמרו לי שאני לא צריך לנוח למחרת בחדר.
    למחרת לקראת הערב הכאבים שוב הלכו והחמירו עד שנשכבתי במיטה, ירדו לי דמעות מרוב הכאב וצעקתי. התחלתי לנשום מהר ובכבדות והתחלתי להרגיש נמלול בידיים. אחרי רבע שעה בערך פינו אותי למרפאה. במפראה סוף סוף ראה אותי הרופא התורן. הוא בדק שאין לי פריצת דיסק ונתן לי שוב זריקת וולטרן. הוא גם נתן לי מוסקול ואיבופרופן לשבוע. וגם פטור משקלים כבדים.
    במשך השבוע הכאב שוב החמיר לי. הלכתי יותר מפעם אחת לחובשים שלנו בשביל לקבל את המישחה. לא היה להם רדיאן B אז הם נתנו לי משהו אחר.הכאב הלך והחמיר עד שביום רביעי ה28/3 לא הייתי מסוגל להמשיך והמפקד נתן לי ללכת למרפאה. שם ראתה אותי החובשת ועל פי הוראת הרופא היא נתנה לי פטור מהרמת משקלים, רק עד שאראה רופא. וכן פטור למנוחה בחדר למשך 48 שעות. היא מסרה לי בשם הרופא ששבוע הבא אני אהיה ראשון במסדר רופא ולשכב עם רגליים על כיסא שזה מוריד לחץ בין דיסקים בין חוליתיים וכן לקחת אופטלגין טיפות 30-40 טיפות אחרי אוכל.
    ביום חמישי יצאנו הבייתה. לא יכלתי לסחוב את התיק אז לקחתי רק קצת בגדים שחייב לכבס. וגם אותם עזרו לי לסחוב. ביום שישי הלכתי לכירופרקט פרטי. הטיפול עזר קצת ובשבת נחתי בבית. ביום ראשון חזרנו לבסיס ובמשך השבוע הכאבים שוב החמירו למרות שנחתי עד שביום שלישי ה3 לאפריל הסכימו לי ללכת למרפאה. ראה אותי רופא אחר והוא אמר שהוא לא יכול לתת לי הפניות כי הרופא שלנו, שנמצא בחו"ל, ביקש שרופאים אחרים לא ייתנו לחיילים שלו הפניות. הוא נתן לי רק פטור לפעילות עיונית בלבד למשך 7 ימים. במשך השבוע הכאבים.
    ביום שלישי הייתה לי שוב החמרה בכאבים, בקושי הייתי מסוגל ללכת. במרפאה אמרו שאין רופא ונתנו לי רדיאן B ואמרו לי לעשות מקלחת חמה.
    השבת בבית היה מאוד כואב. במיוחד בערב.

רציתי לדעת האם זה היה מקצועי שלא נתנו לי לנוח אחרי זריקת הוולטרן? והאם זה מקצועי לתת יום אחרי יום וולטרן?
    וכן מה אתם ממליצים בתור טיפול .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב

פרופ` אייל יצחיאק
    09/04/2018

בהחלט מקצועי ולשיקול דעתם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משקם

צור
    10/04/2018

אתמול המצב ממש החמיר והיו לי שלושה התקפים של כאבי תופת במהלך היום.פינו אותי באלונקה למיטה. עכשיו אני בקושי מסוגל ללכת. מה אתה מציע לעשות כהמשך טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

פרופ` אייל יצחיאק
    10/04/2018

יש לבקש הפניה לחדר מיון או אורטופד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משקם

צור
    10/04/2018

אכן הייתי במיון ונתנו לי זריקה ותרופות להרפיית השרירים וכן המלצה לאורטופד. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו