מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי עצמות + low dose ctליאת24/04/2018
שלום,
עשיתי מיפוי עצמות בעקבות כאבים באזור הצלעות והגב העליון. בהפניה האורטופד רשם: מיפוי עצמות - סריקה כל גופית. באבחנה המשוערת: POLYARTHRALGIA.
עכשיו קיבלתי תוצאות ורשום: בוצעה סריקת שלד עם ספקט + Low dose ct לעמוד שדרה מותני.
אני עכשיו דואגת ולא מבינה למה עשו לי קרינה עם ct. ביררתי הרבה לפני וקראתי שמיפוי עצמות היא בדיקה בטוחה (כשהיא חד פעמית לפחות) ושאין קרינה מהמכשיר עצמו אלא מוזרק חומר רדיואקטיבי שמופרש מהגוף. כששאלתי לגבי קרינה בבדיקת מיפוי עצמות האורטופד חייך וענה "שטויות".
התקשרתי למכון למיפוי עצמות, הפקידה שאלה רופא והוא ענה לה שכן, עשו גם סיטי ועשו כנראה בגלל משהו שכתוב בהפניה. האורטופד ששלח אותי לא אמר לי שום דבר על סיטי, רק מיפוי עצמות.
כשאני עשיתי את המיפוי שאלתי את הטכנאי למה יש סימן אזהרה של 'זהירות קרינה' על הדלת אם בעצם המכשיר של מיפוי העצמות לא מפיץ קרינה והוא אמר לי שזה בגלל הנבדקים שמפיצים קרינה בגלל שקיבלו חומר רדיואקטיבי. אציין כי נבדקתי ע"י שני מכשירים. אחד שסרק את כל הגוף שלי ואח"כ הטכנאי אמר לי לחזור לסריקה נוספת שבודקת ספציפית איפה שכואב (ובכלל אמרתי לו גב עליון וצלעות, אז בכלל לא ברור לי למה סיטי מכוון לגב תחתון).
בקיצור, אני כאמור דואגת ולא מבינה. למה לא אמרו לי קודם? האם האורטופד אמור לעדכן אותי שזה מיפוי עצמות + סיטי? האם במכון של מיפוי עצמות צריכים להזהיר אותי שהבדיקה תכלול גם סיטי? הרי הגעתי למכון של מיפוי עצמות.
ואחרי כל האורך הזה אודה מאד אם תתייחס גם לתוצאות:
1. במרווח בין חולייתי L4-L5 משני לדיסקופתיה קרוב לוודאי (נפגעתי בגב תחתון לפני כעשרים שנה ואני יודעת שיש לי 5 בלטי דיסק בגב תחתון. כעת הגעתי לאורטופד בשל הכאבים כאמור בצלעות ובגב עליון ולא בגלל הגב התחתון).
2. רטנציה של חומר באגן הכליה משמאל, ייתכן עקב אגן חוץ כלייתי, מומלצת קורלציה עם אולטרסאונד. אשמח להסבר מה זה אומר ולמה צריך א"ס?
מתנצלת על האורך והמון המון המון תודות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליארתרלגיה
פרופ` אייל יצחיאק28/04/2018יש להיבדק על ידי ראומטולוג וע״י אורטופד בקופ״ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?