פענוח בדיקת MRI עמוד שדרה מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • פענוח בדיקת MRI עמוד שדרה מותני
    שמואל כהן
    04/06/2020

    שלום פרופסור.
    בן 54 עם NF1 ברקע קרצינומה פפילרית של התירואיד ומנגיומה בגת המכלתי.
    הופניתי לבדיקה של MRI עמוד שדרה מותני וזה פענוח 1 עקמת תורקולומברית קשה ביותר לימין בזווית של 100 מעלות כשחוד העקמת בין חוליו תD10 D12 עם שניניים דיסקוגגניים, אובדן המרווחים הדסקליים בין החוליות המוזכרות, ישנה הנמכת גובה של חוליה של גוף D11מצד שמאל בצורה יתד ואף אחוי גרמי חלקי בין גופי החוליות מצד הקעור של הכקמת, בנוסף נראה עיבוי גרמי אסימטרי של האלמטים האחורים של חוליות D10 D12. בהסתכלות על רקמות רכות, נראה תהליך דמוי הססתי המשתרע פאראווטברלית מימין כלפי דופן בית החזה, בגובה האפקס של העקמת נצפה כתהליך היפראינטנסי מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד נראה מתאים לנוירופיברומה פלקסירמוית. רושם שהתהליך משיק לנקבים אולם פרט ישנם עשרות רבות של נגעים.
    פרופסור אפשר לקבל הסבר בבקשה, בהמשך הבעיות הרפואיות שלי יש גם קשרי לימפה חשודים לממאירות בצבר רקמות רכות ובנוסף יש אוסטופורוזיס אפשר לקבל בבקשה הסבר בקשר לבדיקת של MRI עמוד שידרה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • NF

    פרופ` אייל יצחיאק
    05/06/2020

    הי שמואל
    התמונה מתאימה לנוירופיברומטוזיס ממנו אתה סובל.
    אשמח שניפגש ונעבור על הבדיקה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו