בפענוח של צילום CT נמצאו הממצאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בפענוח של צילום CT נמצאו הממצאים
    עמי
    22/06/2008

האם אפשר לקבל הסבר של בני אנוש מה זה בכלל אני הולך בעזרת מקל הליכה ובצליעה בינונית אין קיצור רגל(עד כמה שידוע לי ) לאחר פציעה קשה שריסקה לי את הרגל כתוצאה מרסיס מתכת משנת 82 פאמור +12 ברגים המחזיקים פלטינג בעצם שבעצם קיבעו בזמנו את השבר המרוסק +השתלת עצם למילו המקום האיחוי כרגע מלא וממזמן לא מעכשיו אבל הפלטינג והברגים נשארו במקומם .
    להלן התאור של הסרקה בCT עמוד שדרה מותני
    אלה הממצאים בזה הסדר:
    הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקיאלים
    הבין -חוליתייםבגבהים SACRUM L1 -S1 בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם

אין עדות לסטנוזיס ספיניאלית סאגיטלית מולדת.נראים שינויים ניווניים חמורים של המפרקים הפאצטליים בגובה L4 -L5 גורמים לגלישה קידמית קלה של L4 .שינויים ניווניים פחות חמורים נראים בגובה המפרקים הפאצטליים L5-S1 ובגובה המפרקים הסקרו-אילאיקליים.

סיבת הפניה: כאבי גב.

סריקת L1-L2: סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.

סריקת L2-L3:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.

סריקת L3-L4:סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט אנולרי דיפוזי.

סריקת L4-L5:סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט אנולרי דיפוזי. קיימת סטנוזיס ספינלית סאגיטלית חמורה בגובה המרווח הבין חולייתי L4-L5.

סריקת L5-S1:סחוס הדיסקית הבין חולייתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי.
    בסיכום :הממצאים כמפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין אני בן 62.5

עמי
    22/06/2008

בהקשר לפענוח של ה-CT

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשטבה ויש לי שאלה נוספת

עמי
    23/06/2008

האם זה שיש לי נפילות ואיבוד שווי משקל האם יש קשר בין בעיית הגב שלי לנפילות ואיבוד שווי משקל באופן תדיר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשטבה ויש לי שאלה נוספת

ד``ר ליאור מרום
    23/06/2008

באופן כללי לא, יש לבצע ברור שיכלול CT מח וצוואר על מנת לשלול בעיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוח עשיתי-אין ממצאים צואר עוד צולם

עמי
    24/06/2008

ב-CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: עמי

ד``ר ליאור מרום
    22/06/2008

יש לך הצרות קשה של תעלת השדרה בגבהים מתניים 4-5, תזדקק ליעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו