כאבי גב וצוואר לאחר תאונת דרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב וצוואר לאחר תאונת דרכים
    אפרת
    29/06/2008

לפני חודש הייתי מעורבת בתאונת דרכים. הרכב שמאחורי לא שם לב שיש רמזור אדום ו"נכנס" ברכב שלי מאחור. מאז התאונה אני סובלת מכאבים בשכמות,בגב האמצעי ובצוואר (הולך ונחלש) וכאבים בגב התחתון. הכאבים בגב התחתון מתבטאים בעיקר כשאני נוהגת. תחילה בשבועיים הראשונים לא יכלתי בכלל לשבת לא על כיסא רגיל ולא בנהיגה. . בשבועיים האחרונים אני כן יכולה לשבת על כיסא חצי שעה מבלי לסבול כאבים אולם כשאני נוהגת לעיתים מספיקה נהיגה של 10-20 דקות והכאבים מתחילים ואם אני לא שוכבת מיד לאחר תחילת הכאבים הם הולכים ומתחזקים ומגיעים לרמות שאני פשוט משתגעת מהכאבים - מה שגורם לי לחשוב פעמיים כשאני צריכה לצאת לסידורים. כמו כן קשה לי לעמוד יותר מ5-10 דקות, שמתי לב שכואב לי הכי פחות כשאני הולכת וכמובן כשאני שוכבת. האוטופד נתן לי אוטופן ואלגוליזין. הכדורים הללו עזרו לי בהתחלה היום הם כבר לא משפיעים עלי אז הפסקתי לקחת אותם. אני הולכת לפזיוטרפיה כבר שבועיים פעמים בשבוע, ואני לא רואה שיפור ניכר. בפעמיים האחרונות טיפלו בי גם בחשמל כי הכאב היה בלתי נסבל, יש לציין שזה אכן עזר לתקופה קצרה. עשו לי צילום רנטגן שבוע לאחר התאונה הצילומים היו: צילום ע"ש צווארי, גבי, ומותני. בכולם לא הודגם שבר או שינוי בלתי גרמי, בצילומי בצוואר והמותן היה רשום כי מבנה תקין של החוליות ושהן שמורות. בצילום ע"ש גבי "שינויים ספונדילוטים מינימליים". יש לציין כי לפני 6 שנים גם היתה לי תאונה מאחור וסבלתי מכאבי גב תחתון אולם אז לאחר כשבועיים חזרתי לעבוד. במצבי הנוכחי אני לא מסוגלת אפילו לחשוב על לשבת יום שלם על כסא לא לדבר בכללעל הנסיעה לעבודה שהיא חצי שעה לכל כיוון. הפגישה הבאה שלי לארוטופד היא עוד שבועיים. השאלות שלי: מה אני יכולה לעשות שהכאבים יעברו יותר מהר?ה אם זה רק פונקציהשל זמן? האם יש טיפול נוסף חוץ מפזיטורפיה שיכול לעזור? האם בגלל שזו תאונה שניה גורמת לכך שהפעם הכאבים ממושכים יותר? כשהכאבים בגב מאוד חזקים יש לי גם בחילות. האם הגיוני ש הבחילות קשורות לכאבים בגב? בהתחלה חשבתי שהתרופות שאני לוקחת גורמות לי לבחילות אולם מיכוון שהפסקתי לקחת אותם והבחילות עדיין קורות אני מניחה שהבחילות לא היו קשורות לכדורים אלא לכאבים האם זה נכון? איזה כדורים אני יכולה לקחת נגד הכאבים? ושאלה אחרונה האם אני צריכה לבקש לעשות MRI? מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה (: תודה מראש, המיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: אפרת

ד``ר ליאור מרום
    06/07/2008

צר לי, אך אין באפשרותי לבצע יעוץ פרטני ברמה כפי שאת שואלת במסגרת הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו