האם יש אלטרנטיבה לניתוח ספונדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש אלטרנטיבה לניתוח ספונדי
    קורין
    30/08/2008

אני סובלת מספונדי מעל 10 שנים, לאחרונה למרות שירדתי משמעותי במשקל, מצבי החמיר, אני סובלת מכאבי גב, אגן ורגליים כמעט במשך כל היום והלילה. לפעמים יש לי חוסר תחושה ברגליים. איכות החיים שלי ירדה משמעותית, איני יכולה לעמוד זמן ממושך, הליכה גורמת לי לכאבים בעיקר באגן. אני מתעוררת בלילה כשאני משנה תנוחה ובכלל הכאבים בלתי נסבלים. השבוע נבדקתי אצל רופא מומחה עמוד שידרה ומנתח. השווא את הצילומים העכשויים לעומת צילומים ו -ct מלפני 4 שנים וטען שחלה החמרה משמעותית. החוליה L5 החליקה מאוד ויוצרת לחץ עצבי וגם הדסק במצב ניווני לחלוטין. הוא המליץ לנתח על מנת לקבע את החוליות. הוא פוחד שמא המצב יחמיר עוד יותר ואף יגרום לשיתוק ברגליים. שאלותיי היא: האם ישנם סוגי ניתוח שונים ומתקדמים יותר מהניתוח הקונבנציונלי? האם באמת אין מנוס מלעבור את ניתוח? מאוד חוששת מהניתוח ותוצאותיו, אשמח אם תוכל לייעץ ולהאיר מעט את עיניי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש אלטרנטיבה לניתוח ספונדי

ד``ר ליאור מרום
    30/08/2008

השאלה אינה האם יש אלטרנטיבה אלא האם בכלל יש צורך בניתוח.
    האלטרנטיבה היחידה לניתוח ,במידה וצריך אותו , היא להמנע ממנו.
    לגבי סוגי הניתוח: מעבר לניתוח הקונבנציונלי שהזכרת, ואני מניח שהסבירו לך אודותיו,
    כיום ניתן לבצע חלק מהניתוחים בשיטה זעיר פולשנית ( לא מתאים לכולם- גם לכך קימות שיטות שונות) .
    יעוץ מעבר לרמה זו לא אוכל לתת מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו