מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת דיסק חוזרת לאחר 9 שניםפאקו25/10/2008
שלום רב לפני 9 שנים נפגעתי בגב וכתוצאה מכך יש לי 3 בלטי דיסק. אחת מזערית שלא משפיעה, אחת בינונית ואחת גדולה. עברתי שאיבת דיסק בבלט הגדול, זה היה בגיל 19. החיים חזרו למסלול תקין, אני מרבה בכושר ושמירה על אורח חיים תקין לחלוטין. השאיבה עברה בהצלחה רבה. לפני חודש לצערי הרב, החלטתי "לגוון" בתרגיל גב בחדר הכושר, מה שעלה לי ביוקר (ראיתי את כל שביל החלב..) ובפריצה נוספת באותו המקום (L4-5) של השאיבה הקודמת, בנוסף, הבלט הבינוני כנראה גם חטף.. זה שמעליו. צילום ה CT הראה שהדיסק שעבר טיפול "מסוייד בחלקו". הלכתי לאותו רופא מנתח מלפני 9 שנים שהציע 2 שאיבות - אחת חוזרת באותו המקום, ואחת רגילה בעצם. מצבי לאחר חודש מהפגיעה הוא יחסית טוב אך איני יכול לחזור להתאמן או לחזור לאותה שגרת חיים שכן המצב הוא מאוד רגיש לכאב. אני לא גורר רגל כבעבר אך כל מאמץ קל גורם לכאב. שאלותי הן: 1. האם לחכות עוד חודש חודשיים כדי לבדוק אם זה יעבור לבד (מפריעה לי העובדה שלא אוכל להתאמן תוך כדי..) 2. האם לפנות לכירופרקט בתקופה זו, לפני שאשקול שאיבה נוספת? 3. מהו דיסק מסוייד בחלקו והאם יש לכך השפעה בשאיבה חוזרת. המון תודה מראש!! פאקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק חוזרת לאחר 9 שנים
ד``ר ליאור מרום25/10/2008באופן עקרוני: לא מבצעים צריבת דיסק לפי CT, לפי המקובל בעולם חייבים לבצע MRI בכדי להחליט אודות ההתאמה לפרוצדורה.
1+2) לא אוכל לענות מבלי לראות את CT ו מבלי לבדוק אותך.
3) דיסק מסויד כשמו כן הוא- מסויד וקשה.
לדיסק מסויד יש סיכוי קלוש להגיב לצריבה עקב תוכנו שאינו מגיב לפעולת הצריבה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח להבהרה.
פאקו26/10/2008השאיבה הקודמת בוצעה על פי CT בלבד זה היה ב99. כעת לא התבקשתי לבצע MRI מעבר לCT. הרופא המנתח נתן לזה סיכוי רגיל של שאיבה שעומד על 70 אחוזי הצלחה. הייתכן שהוא העדיף לבצע שאיבה על אף שהדיסק מסוייד בחלקו? אולי "בחלקו" משמע אפשרי עדיין לבצע שאיבה מוצלחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אשמח להבהרה.
ד``ר ליאור מרום26/10/2008אנני יכול לדעת מה חושב הרופא שנבדקת אצלו. אך בכל מקרה , הברור התקין הוא זה שהמלצתי לך עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?