שאיבת דיסק חוזרת לאחר 9 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבת דיסק חוזרת לאחר 9 שנים
    פאקו
    25/10/2008

שלום רב לפני 9 שנים נפגעתי בגב וכתוצאה מכך יש לי 3 בלטי דיסק. אחת מזערית שלא משפיעה, אחת בינונית ואחת גדולה. עברתי שאיבת דיסק בבלט הגדול, זה היה בגיל 19. החיים חזרו למסלול תקין, אני מרבה בכושר ושמירה על אורח חיים תקין לחלוטין. השאיבה עברה בהצלחה רבה. לפני חודש לצערי הרב, החלטתי "לגוון" בתרגיל גב בחדר הכושר, מה שעלה לי ביוקר (ראיתי את כל שביל החלב..) ובפריצה נוספת באותו המקום (L4-5) של השאיבה הקודמת, בנוסף, הבלט הבינוני כנראה גם חטף.. זה שמעליו. צילום ה CT הראה שהדיסק שעבר טיפול "מסוייד בחלקו". הלכתי לאותו רופא מנתח מלפני 9 שנים שהציע 2 שאיבות - אחת חוזרת באותו המקום, ואחת רגילה בעצם. מצבי לאחר חודש מהפגיעה הוא יחסית טוב אך איני יכול לחזור להתאמן או לחזור לאותה שגרת חיים שכן המצב הוא מאוד רגיש לכאב. אני לא גורר רגל כבעבר אך כל מאמץ קל גורם לכאב. שאלותי הן: 1. האם לחכות עוד חודש חודשיים כדי לבדוק אם זה יעבור לבד (מפריעה לי העובדה שלא אוכל להתאמן תוך כדי..) 2. האם לפנות לכירופרקט בתקופה זו, לפני שאשקול שאיבה נוספת? 3. מהו דיסק מסוייד בחלקו והאם יש לכך השפעה בשאיבה חוזרת. המון תודה מראש!! פאקו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאיבת דיסק חוזרת לאחר 9 שנים

ד``ר ליאור מרום
    25/10/2008

באופן עקרוני: לא מבצעים צריבת דיסק לפי CT, לפי המקובל בעולם חייבים לבצע MRI בכדי להחליט אודות ההתאמה לפרוצדורה.
    1+2) לא אוכל לענות מבלי לראות את CT ו מבלי לבדוק אותך.
    3) דיסק מסויד כשמו כן הוא- מסויד וקשה.
    לדיסק מסויד יש סיכוי קלוש להגיב לצריבה עקב תוכנו שאינו מגיב לפעולת הצריבה עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אשמח להבהרה.

פאקו
    26/10/2008

השאיבה הקודמת בוצעה על פי CT בלבד זה היה ב99. כעת לא התבקשתי לבצע MRI מעבר לCT. הרופא המנתח נתן לזה סיכוי רגיל של שאיבה שעומד על 70 אחוזי הצלחה. הייתכן שהוא העדיף לבצע שאיבה על אף שהדיסק מסוייד בחלקו? אולי "בחלקו" משמע אפשרי עדיין לבצע שאיבה מוצלחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אשמח להבהרה.

ד``ר ליאור מרום
    26/10/2008

אנני יכול לדעת מה חושב הרופא שנבדקת אצלו. אך בכל מקרה , הברור התקין הוא זה שהמלצתי לך עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו