כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    תאיר
    23/12/2008

שלום רב, אני בת 18 וסובלת מכאבי גב תחתון מגיל 15+- שהחמירו לאחר שהתחלתי לשחק טניס. לאחר ביקור אצל אורטופד מומחה עמוד שדרה, נשלחתי לצילום רנטגן וצילום CT, שלפיהן נמצא כי אני סובלת מספונדילוליסטזיס L5-S1 ומבלטי דיסק L3, L4. הומלץ לי על טיפול פיזיותרפי לחיזוק שרירי בטן וגב ופעילות גופנית מתונה, כפי יכולתי. בשל חוסר זמן, לא עמדתי בדרישות הטיפול הפיזיותרפי, אך ביצעתי הליכות מתונות פעמיים-שלוש בשבוע. לפני כחצי שנה, לאחר שחזרתי מחו"ל, הוחמר הכאב ואיזור הגב התחתון התנפח מעט. חזרתי למומחה אחר לעמוד שדרה, שהמליץ לי על פיזיותרפיה ופילטיס וכן על טיפול תרופתי בכאבים (ובמידה ואלו לא יועילו, הוא המליץ על פרוצדורת צריבת דיסק) . הפעם נעניתי לדרישותיו והתחלתי בטיפול פיזיותרפי ומאוחר יותר גם בפילטיס. אך המצב לא השתפר, לאחר הליכות/עמידות ממושכות (בערך 30 דקות), חשתי בכאבים עזים ובהתנפחות של איזור הגב התחתון. הלכתי למומחה שלישי שהמליץ על חגורה יפנית (בזמן פעילות, או בזמן כאבים) ופלדנקרייז. הוא שלח אותי לביצוע CT שני (הראשון בוצע לפני שנתיים וחצי) ולמיפוי עצמות. לפי ממצאי מיפוי העצמות: "אין לראות קליטה פתלוגית פוקלית" ולסיכום: "אין לראות ריכוז פתלוגי פוקלי של החומר". אשמח אם תבהיר לי מה אומרים הממצאים.(טרם ביצעתי את צילום הCT). תודה מראש, תאיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד``ר ליאור מרום
    23/12/2008

הפירוש לממצאי מיפוי עצמות - אין קליטות בשלד, כלומר הכל תקין !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה תוכל להמליץ לאור המצב?

תאיר
    25/12/2008

הכאב מופיע בעיקר לאחר עמידה ממושכת, הליכה או ישיבה ממושכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה תוכל להמליץ לאור המצב?

ד``ר ליאור מרום
    25/12/2008

לבצע CT ולהבדק על ידי מומחה עמוד שדרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו