כאבים באיזור האגן והירך השמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באיזור האגן והירך השמאלית
    ענבל
    22/04/2009

שלום רב,
    שמי ענבל סטודנטית בת 23.
    לפני כשנה נפלתי בבית מגובה של כמדרגה על צידו השמאלי של הגוף ולאחר כעשרה ימים כ שסימן המכה היבשה נעלם נותר כאב חד (באזור האגן והירך השמאלי) שמתגבר בזמן פעילות כמו הליכה רגילה בעיר של כקלומטר וחצי או אפילו ריקוד או בשינה ממושכת על צד שמאל. לאחר שפניתי לרופא אורטופד, חשב הרופא בתחילה כי מדובר בדלקת ולכן המליץ על טיפול פיזוטרפיה בגלי אולטרה סאונד, וכבר לאחר חודשיים של טיפולים בתכיפות של כפעם-פעמיים בשבוע לא ניכר שיפור או הקלה משמעותית בכאב, במקביל שלח אותי הרופא לבצע את הבדיקות הבאות: אולטרסאונד, מיפוי עצמות ורנטגן. אולם, כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין. לאחר מכן שלח אותי הרופא לשתי בדיקות נוספות והן: בדיקת E.M.G שיצאה תקינה. והבדיקה השנייה הייתה בדיקת CT-סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שידרה מותני בגבהים L1-S1, הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם + שיחזורים. תוצאות הבדיקה היו כי בגובה L4-L5 בלט מינימלי של דיסק לאחור עם לחץ קל על מוצא השורשים מיבנה גרמי תקין.
    אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין מה תוצאות אלו אומרות, מה משמעותן ומה שיטות הטיפול הקיימות לצורך כך.
    חשוב לי לציין שעד לפני שנה הייתי פעילה מבחינת ספורט ובס"הכ בחורה צעירה אנרגטית ופעילה מאוד. כאב זה מגביל אותי וחוסר הידיעה והטיפול המתאים מתסכלים למדי.
    אשמח לקבל את תשובתכם.
    בברכה, ענבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באיזור האגן והירך השמאלית

ד``ר ליאור מרום
    25/04/2009

הדבר היחיד שאליו ניתן להגיב הוא , שממצא בעמוד השדרה הינו חסר חשיבות.
    לגבי טיפול, תזדקקי לבדיקה ויעוץ פורמלי- לא נראה לי שמנתח עמוד שדרה יועיל במקרה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו