מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתוח הוא אופציה עבורי? ייעוץעדי06/05/2009
שלום,
אני בת 31, סובלת מפריצת דיסק ב L4-L5 ומכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים כבר שנים רבות (כ 10 שנים). במהלך השנים עברתי טיפולים רבים מסוגים שונים (כירופרקטיקה, פיזוטרפיה, אורטופדיה "קלאסית", דיקור סיני, שיאצו, מתיחות בשיטת AIS, ועוד ועוד). חלק מהטיפולים נתנו הקלה זמנית - אך לא פתרון מתמשך. (אגב, מתוך 10 השנים כ 5 היו בארה"ב).
בהריון של בני (אני אם לילד בן 1.8) היה התקף חמור במיוחד (עד כדי אובדן תחושה מוחלט ברגליים, ריתוק למיטה של שבועות) שהתאוששות ממנו ארכה חודשים - גם בגלל חוסר היכולת לקבל תרופות מסוימות.
בשנה האחרונה היו שני התקפים לא חמורים מאוד - התאוששות של כמה ימים.
בחצי שנה החאורנה ירדתי כ 12ק"ג ממשקלי (מ70 ק"ג ל 58ק"ג - גובהיי 152 ס"מ). והתחלתי להתאמן באופן סדיר ודי אינטסיבי - והייתה תקופה מאוד ארוכה ללא כל התקף אן כאב כלל.
מאז ההריון (כמעט שנתיים) אני מטופלת ע"י אורטופד מומחה אשר משלב בטיפול גם רפואה קונבציונלית (לפעמים מתן תרופות, למשל אחרי התקף) וגם רפואה אלטרנטיבית (דיקור, רפלקסולוגיה) - רוב הזמן בהצלחה מרובה להקלה על כאב כשזה מופיע.
ב 11 בפברואר היה לי התקף ומאז אני לא מצליחה "להתייצב" - שום טיפול לא עוזר, והמצב מתדרדר בהדרגה. הכאב הוא כרוני הוא תמידי, מקרין לרגליים (לפעמים רק לרגל אחת ולפעמים לשתיהן) ולעכוז (העכוז כואב מאוד).. מידי פעם נתפס הגב עד כדי חוסר יכולת לזוז, וגם כשלא, ישנה מגבלה בשל הכאב. בנוסף, מידי פעם יש תחושת נימול בכפות הרגליים, ולעתים קרובות תחושה של חולשת שרירים ברגליים.
עד כאן ההסטוריה :-)
עכשוי לשאלותיי:
- האם בהינתו הרקע הזה אפשר להניח שאני קנדידטית לניתוח "צריבה"? (לפרוסקופיה?)
- האם ניתן לבצע ניתוח זה יותר מפעם אחת (למשל אם מצבי יחמיר באחד ההרויונות העתידיים)?
- האם ישנה מרפאה/בי"ח בארץ המתמחה בניתוחים אלו?
- האם מרפאת כאב יכולה לעזור וכיצד מגיעים אליה?
מודה מראש על עזרתכם!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח הוא אופציה עבורי? ייעוץ
ד``ר ליאור מרום06/05/2009יש להבדיל הבדלה ברורה בין ניתוח צריבה לניתוח אנדוסקופי ( לא לפרוסקופי)- לכל אחד מהם התוויה ברורה.
אם צריך , ניתן לבצע , הכל תלוי בביקה הקלינית וההדמיה.
בכל בית חולים מרכזי יש מרפאת כאב
אין בית חולים ספציפי- יש מנתחים ספציפים שמתמחים בחלק או בכל הטכניקות שקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?