מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק ועודעדי14/05/2009
שלום,
אני (42) מתגוררת בארה"ב. סובלת מפריצת דיסק L4-L5ׁ למעלה מ5 שנים.
בתחילה עברתיפיזיוטראפיה שעזרה, ואחרי לידת בתי לפני 3 שניםחזרו הכאבים,ו דבר אינו עוזר. אני סובלת מכאבי גב תחתון ורגל ימין.
בנוסף לפיזיוטאפיה עברתי עד עתה במרפאת כאב (בנסיון להמנע מניתוח):
1. בחצי השנה האחרונה שלוש זריקות Injections
2. לפני שלושה שבועות : Percutaneous Disc Decompression or The DeKompressorTM Procedure
3. ועתה, שלושה שבועות אחרי השלב השני, מומלץ לי (עקב חוסר שיפור משמעותי) לעבור בעוד 3 שבועות : זריקות של Nerve Block.
שאלותי:
מה שמות ההליכים שעברתי בשלב 2 ובשלב 3?
האם הם מוכרים בארץ?
האם היית ממליץ לי לעבור את שלב 3?
האם אחרי שעברתי את שלב 1 ללא הצלחה הייתם ממליצים לי לעבור ניתוח להסרת הבלט?
תודה מראש,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ועוד
ד``ר ליאור מרום18/05/2009מה שעברת בחו"ל- השמות זהים בארץ
לגבי החלטה קלינית מה לעשות- לא אוכל לתת עצה מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם
עדי20/05/2009אשמח אם רק תוכל "לתרגם" לעברית את שמות ההליכים. כיצד שניהם נקראים בארץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהxlif
עדי31/05/2009הובא לידיעתי לאחרונה על ניתוח גב תחתון צידי בשם XLIF , שהוא למעשה גם הכנסת שתל לאחר "נקוי מסויים של הדיסק הפגום.
האם ידוע לכם עליו?
האם הוא מתאים במקרים של פריצת דיסק?האם הוא נערך מספיק זמן ואצל מספיק חולים כדי להצביע על איכותו?
ובעיקר, מהם החסרונות שבו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום31/05/2009לא כל ניתוח מתאים לכולם, וזה שישנם סוגים שונים בטכניקה עוד לא אומר דבר.....
בכל ניתוח ,מכל סוג שהוא "מוציאים" את חלק הדיסק הפגום.
לעקרו של דבר, המנתח אמור לדעת להתאים את טכניקת הניתוח למקרה הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהxlif
עדי02/06/2009אני מבינה שיש לפגוש את החולה ראשית ולהתאים לו את טיפול או את הנותוח, וזו גם מטרתך, והיא מוצדקת.
אבל כיוון שאני לא בארץ ולא מתעתדת להגיע בקרוב, אולי בכ"ז תוכל לפרט מעט, האם מבצעים את הניתוח בישראל? עד כמה הנתוח מוכר בעולם וכבר הוכחה יעילותו? והכי חשוב מהם הסיכונים שבו, בכ"ז יש הכנסת שתל?
אודה לך אם בכ"ז תוכל לענות על שאלותי.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום02/06/2009מטרתי אינה רלוונטית כלל וכלל לפורום.
ברפואה בכלל, ובתחום ניתוחי עמוד השדרה בפרט, לא ניתן לבצע יעוץ ויירטואלי מבלי לבדוק פיזית את המטופל, לשמוע את תלונותיו, ולעבור על ההדמיה- זו הדרך היחידה לעשות רפואה טובה !
לגבי שאר שאלותייך, מציע לך לבצע חיפוש באינטרנט תחת XLIF ותגלי עולם ומלואו.
כמו כל דבר חדש- הנסיון הוא פרק הזמן שההתקן בשימוש.
לסיכונים- יש לדון על כך עם המנתח שמציע את השיטה הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?