עקמת עם קבוע, לקראת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת עם קבוע, לקראת לידה
    May
    21/05/2009

שלום, לפני 17 שנה בגיל 12 נותחתי עקב עקמת חמורה (סקוליוזיס) של 60 מעלות. בניתוח הוכנסו 2 פלטינות לגבי בחוליות 2L-5T. כיום מצב המעלות - 40.
    אני נמצאת בשבוע 33 להריון ראשון ומאוד מוטרדת לגבי הלידה. שאלתי היא האם ניתן להגיד בוודאות שמאמץ הלידה אינו יגרום נזק לגבי? החשש הוא במיוחד לגבי חלק הגב התחתון שבו החוליות אינן מקובעות. האם במצבי כדאי לא להמר וללכת על ניתוח קיסרי? (במהלך ההריון כאבי הגב שלי הוחמרו מאוד.)
    ואם ניתוח קיסרי, אז האם לבחור בהרדמה אפידורלית ספינלית או כללית? התייעצתי עם 2 מרדימים בבתי חולים שונים. אחד אמר שאין בעייה לעשות לי זריקה אפידורלית רגילה ואחד אמר שבגלל שהגב כ"כ עקום, לא בטוח בכלל שהזריקה תשפיע כמו שצריך שלגבי הספינלית (שזוהי הזריקה המתאימה לקיסרי) אצטרך להתייעץ עם מרדים בכיר.
    אני מאוד מוטרדת ואודה לכם מאוד על תגובה מהירה כי התחילו לי כבר צירים מוקדמים ואני בשמירת הריון. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת עם קבוע, לקראת לידה

הוספת תגובה

• עקמת עם קבוע, לקראת לידה

ד``ר ליאור מרום
    21/05/2009

סיכוי קלוש שמאמץ הלידה יגרום לנזק כלשהוא בעמוד השדרה
    לגבי ניתוח קיסרי- ההחלטה בידייך, אולם למיטב ידיעתי אף מרדים לא יבצע במצבך זריקה אפידורלית ( גם קשה וגם מסוכן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו