מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת עם קבוע, לקראת לידהMay21/05/2009
שלום, לפני 17 שנה בגיל 12 נותחתי עקב עקמת חמורה (סקוליוזיס) של 60 מעלות. בניתוח הוכנסו 2 פלטינות לגבי בחוליות 2L-5T. כיום מצב המעלות - 40.
אני נמצאת בשבוע 33 להריון ראשון ומאוד מוטרדת לגבי הלידה. שאלתי היא האם ניתן להגיד בוודאות שמאמץ הלידה אינו יגרום נזק לגבי? החשש הוא במיוחד לגבי חלק הגב התחתון שבו החוליות אינן מקובעות. האם במצבי כדאי לא להמר וללכת על ניתוח קיסרי? (במהלך ההריון כאבי הגב שלי הוחמרו מאוד.)
ואם ניתוח קיסרי, אז האם לבחור בהרדמה אפידורלית ספינלית או כללית? התייעצתי עם 2 מרדימים בבתי חולים שונים. אחד אמר שאין בעייה לעשות לי זריקה אפידורלית רגילה ואחד אמר שבגלל שהגב כ"כ עקום, לא בטוח בכלל שהזריקה תשפיע כמו שצריך שלגבי הספינלית (שזוהי הזריקה המתאימה לקיסרי) אצטרך להתייעץ עם מרדים בכיר.
אני מאוד מוטרדת ואודה לכם מאוד על תגובה מהירה כי התחילו לי כבר צירים מוקדמים ואני בשמירת הריון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת עם קבוע, לקראת לידה
ד``ר ליאור מרום21/05/2009סיכוי קלוש שמאמץ הלידה יגרום לנזק כלשהוא בעמוד השדרה
לגבי ניתוח קיסרי- ההחלטה בידייך, אולם למיטב ידיעתי אף מרדים לא יבצע במצבך זריקה אפידורלית ( גם קשה וגם מסוכן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?