CT-+ הריון+ פריצת דיסק ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CT-+ הריון+ פריצת דיסק ייעוץ
    L5S1
    27/05/2009

שלום,
    לפני שנה "פרצתי" את דיסק L5S1 ואובחנתי גם כבעלת בלט L4L5.
    יש לי 2 ילדים בבית ואני מעוניינת בילד נוסף
    בחודש יוני 2008 עברתי CT. מומחה עמוד שדרה אמר כעבור כשלושה חודשים שהוא לא רואה סיבה לאחר תקופה להיות בהריון+ לידה רגילה.
    כיום מצבי טוב התאזן... שמרת על תזונה ומשקל, מבצעת תרגילים כל בוקר-חצי שעה, פעמיים בשבוע הידרוטרפיה ושחייה וטיפול אוסטופתי-תחזוקתי פעם בחודש חודש וחצי.
    יש לי מספר שאלות...
    1. לאחר כמה זמן מ-CT נחשב "בטוח" להיכנס להריון, שלא תהיה השפעה על העובר? חשבתי ששנה אחרי זה בסדר, האם נכון? לצערי, אני צריכה כנראה לעבור CT נוסף, הפעם בצוואר (דרישה של וועדה רפואית לאחר תלונות על כאבים, סחרחורות והירדמות ידיים כתוצאה מתאונה ) ואני לחוצה כי רציתי להיכנסלהריון בחודשים הקרובים... האם לדחות את הצילום לאחר הלידה? האם יש מידע על כמה זמן צריך לחכות אחרי CT? שום CT ושום כסף שיתקבל אחרי וועדה לא יהיה שווה ילד פגוע...
    2.אני זקוקה להמלצה לרופא נשים בעל נסיון בהריון עם סיכון כמו שלי או מומחה עמוד שדרה שיכול ללוות הריון כזה.
    רופא הנשים שלי אין לו ניסיון ואמר שאצטרך להתייעץ עם אורטופד... כפי שציינתי קודם- מומחה עמוד שדרה ומנתח בכיר ציין שהוא לא רואה כל בעיה ברגע שאני מתייצבת...
    אני תושבת הצפון וחברה בקופת חולים מכבי. אשמח לקבל תשובה בהקדם מאחר ואני צריכה לקבל החלטה בקרוב לגבי הCT בצוואר...

תודה מראש וחג שבועות שמח!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CT-+ הריון+ פריצת דיסק ייעוץ

ד``ר ליאור מרום
    28/05/2009

1) אין שום נתון כזה שמוכח מדעית
    2) כל צילום רצוי מאוד לדחות לאחר השבוע ה 12 להריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

L5S1
    04/06/2009

האם לפני הריון מתוכנן (כחודש-חודשיים) זה בסדר לבצע את ה-CT?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

ד``ר ליאור מרום
    04/06/2009

רצוי לדחות -אלא אם זה הכרח המציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו