מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק עם הקרנה לרגל ימיןד``ר ליאור מרום27/07/2009
שלום רב
אני בת 35 אם לשני ילדים (שנתיים וארבע) ואובחנתי לפני שבוע כסובלת מפריצת דיסק בין L5-S1 עם הקרנה לרגל ימין. התקף הראשון היה לפני חצי שנה ומאז אני לא עובדת. בהתקף הראשון יכלתי לשבת, לשכב על צד שמאל בלבד, לעמוד מס' דקות וללכת מס' צעדים.טופלתי בתרופות, פיזיותרפיה (5 טיפולים), דיקור (5 טיפולים),כירופרקטיקה וליזר (6 טיפולים). בצעתי הליכות מידי ערב. היתה הטבה לאחר כשלושה חודשים, אך הכאבים הסטטים מעולם לא פסקו. לפני חודש חלה החמרה והלכתי ל3 טיפולים כירופרקטים שלא הועילו.לפני שבועיים כבר לא יכלתי לשבת.יכלתי לשכב רק על צד שמאל ולא יכלתי לישון בלילות גם עם משככי כאבים וכדורי שינה. בנוסף חשתי העדר תחושה בכף הרגל בירך ובעקב.לפני שבוע רק הצלחתי לקבל CT דרך המיון.הטיפול התרופתי אינו עוזר לי כלל וגילתי שרק קומפרסים של קרח עוזרים להקל על ההתכווציות.
מצ"ב ממצאי הCT והצילום.
פרופ' פרבר קבע כי יש לנתח מיד.ביקרתי אצל פרופ' מירובסקי שבוע שעבר אשר בדק אותי וקבע "מסוגלת לעמוד על קצות האצבעות והעקבים,SLR חיובי מימין בC 45,מצד שמאל שלילי. קיימת ירידה בתחושה לפי S1 מימין,כח השרירים בגפים התחתונים תקין, החזר אכילס מצד ימין לא הופק." הוא יעץ לי לבצע הוצאת דיסק ולאחר שהבעתי את חששותיי מניתוח הציע לנסות קודם פיזיותרפיה ודיקור. " הוא גם המליץ לי על זריקות אפידרול שאותן סרבתי לקבל.
התחלתי טיפול פזיותרפי על בסיס יומי . רמת הכאבים ירדה מאז תחילת ההתקף ואני מצליחה לשבת מספר דקות כדי לאכול וקצת לעמוד ולהתהלך.
שאלותי:
1.האם בדיסקטומיה מוציאים את כל הדיסק או מנקזים רק את הג'ל שנשפך.
2 .אם רק מנקזים או לא מנתחים אז מה הסיכוי שהדיסק הקרוע ימשיך לנזול ולייצר דלקת כל פעם מחדש. כמה זמן נמשכת הנזילה חודשים או שנים?האם בכלל נשאר לי ג'ל בפנים?
3.האם הקרע מתאחה לבד ?
4.האם מומלץ לקבע את הדיסק שלי ומה ההשלכות של אי קיבועו או קיבועו על פריצות עתידיות של הדיסקים מעליו. אם כל הדיסק מוצא אז יהיה חיכוך בין החוליות שגם יגרום לכאב לא?
5.האם אתה ממליץ לנתח מקרה כמו שלי ומה סיכויי ההחלמה שלי ללא ניתוח?
6.האם ההיצרות גורמת לי לכאבים?
7.איזה ידע יכול להוסיף לי פגישה עם נוירוכירוג?
אנא עזור לי וענה לי בהקדם הפחד שלי מניתוח הוא רב.
בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בטי
ד``ר ליאור מרום27/07/2009תמונה יפה, וסכמת יפה את מצבך.
1) מוציאים את החלק שלוחץ על העצב הלחוץ- לא את כל הדיסק
2) באופן סטטיסטי- 5 אחוז של חזרת בקע הדיסק לאותו צד או לצד שכנגד לאחר ניתוח.
3) הקרע עובר תהליך שנקרא פיברילציה, יש נסיון של הגוף לאחות, אך משום שרקמת הדיסק אצל אדם מבוגר אינה מכילה כלי דם, ברב המקרים הדיסק עובר תהליך שנקרא קלציפיקציה.
4)באופן עקרוני- אין צורך לקבע בפריצה ראשונית.
5) לא אוכל לחוות דעה בדרך זו
6) כן
7) שום ידע !, את צריכה יעוץ של מנתח עמוד שדרה ( בין אם הכשרתו הבסיסית היא אורטופדיה או נוירוכירורגיה ועיסוקו הבלעדי הוא ניתוחי עמו"ש.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר מרום על התייסותך המהירה
בטי28/07/2009תודה ד"ר מרום על התייסותך המהירה והעניינית
ברשותך עוד מס' שאלות קטנות
1.אחרי ניתוח להוצאת הדיסק סוגרים את הקרע או שסומכים על קלסיפקציה טבעית?.
2. ללא ניתוח אני מניחה שהג'ל מתפזר ונספג בגוף ואילו הדיסק עובר קלסיפיקציה.אם כן מה הסיכון בכך ולמה בכל זאת לעשות את הניתוח?
3.האם דיסק שעבר קלסיפקציה טבעית רגיש יותר לבקע דיסק נוסף?
4.אם ההיצרות גם מכאיבה כיצד יפתור זאת ניתוח?
מצ"ב גם תמונה במבט צד
שוב המון תודה על הסבלנות והעזרה
בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה באמת לעבור ניתוח ?
ד''ר גד ולן28/07/2009הסיבה היחידה לעבור ניתוח במצבך היא כי עפ"י מחקר SPORT שנעשה בארה"ב בשנים האחרונות, אדם במצבך שינותח יהיה במצב יותר טוב מבחינה כאבי גב, כאבי רגל ומדדי איכות חיים מאשר אדם שיטופל במנוחה, פיזיוטרפיה ומשככי כאב בלבד. כך מראה המעקב לשנתיים של מחקר זה.
אם את מוכנה לסבול את כאבי הגב והרגל לאורך מספר חודשים ןמקובל עלייך שאיכות חייך תהא פחות טובה אם לא תנותחי אז אין שום סיבה שתעברי ניתוח.
כל היתר זה מנגנוני הגנה ופחד מניתוח, ואת זה אף מנתח לא יכול לפתור בהסברים רציונליים....
ויסלחו לי הצדדים שהתערבתי....:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: בטי
ד``ר ליאור מרום28/07/20091) בד"כ לא סוגרים אלא מצמצמים על ידי צריבה עם אמצעים חשמליים.
2) זו שאלה היפוטטית ללא מענה,כל אדם מחליט מהי דרך הטיפול שרצויה ומתאימה לו.
3) לא
4) בניתוח מסירים לחץ על ידי הוצאה של אותו חלק דיסק שבקוע ובכך משיגים את אפקט שחרור הלחץ מהשורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?