עקמת בכמה מעלות? והאם המצב מסוכן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת בכמה מעלות? והאם המצב מסוכן?
    מודאג
    05/08/2009

שלום רב,

אני בן 23 ו-8 חודשים, מזה יותר מ- 17 ימים יש לי כאבים בגיד אדוקטור ימין, ברגל ימין ובגב, הכאב התחיל בגיד אדוקטור ימין שהקרין לרגל ימין וגם למפשעה (ולפעמים גם לאשך ימין). לאחר שבוע בערך, הכאב בגיד אדוקטור חלף אך נשאר הכאב ברגל (כאב לאורך כל הרגל- לפעמים הכאב היה בחלק האחורי של הרגל), לציין כי הכאב לפעמים היה גם בישבן (בצד ימין בלבד). לאחרונה (כבר יותר מ- 3 ימים) הכאב ממוקד בגב, לפעמים בגב תחתון, בצוואר וגם ליד ימינית (לכתף).
    עשיתי בדיקה אצל כירורג כללי ובבדיקה אין עדות לבקעים מפשעתיים.
    עשיתי צילום רנטגן לגב ובתוצאת הבדיקה היה רשום :
    צילום ע"ש גבי- מבט חזיתי + צדדי :
    מבנה החוליות וצורתן תקין, עמדתן בגדר הנורמה.
    סקוליוזיס קמורה שמאלה
    צילום ע"ש מותני –מבט חזיתי+ צדדי :
    מבנה החוליות וצורתן תקין, עמדתן בגדר הנורמה.
    סקוליוזיס קמורה ימינה

בשנת 2000 כשהייתי בן 14 עשיתי גם צילום רנטגן ובבדיקה היה רשום :
    צילום ע"ש צווארי +גבי+ מותני :
    סקוליוזיס קלה קמורה ימינה בעמוד השדרה הגבי.

לציין כי לא טיפלתי בעקמת שיש לי שנמצאה בבדיקה כשהייתי בן 14, ולציין גם שבתקופה זו אני לא עובד ואני לא מבצע מאמץ גופני, כלומר הכאב בגב שיש לי בתקופה זו לא קשור למאמץ, ובנוסף לזה אני נולדתי בריא ומעולם לא היה לי כאב בגב.

רציתי לדעת שהעקמת שיש לי בכמה מעלות? והאם המצב שלי מסוכן? והאם ייתכן שהזווית תלך ותגדל והמצב יחמיר? מצורף צילום רנטגן, זה צילום מתאריך 3/8/2009

יש לי תור אצל רופא אורתופד ב- 17/8, אבל אני רוצה לקבל קצת אינפורמציה על המצב שלי, אבקש את עזרתך, תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקמת בכמה מעלות? והאם המצב מסוכן?

ד``ר ליאור מרום
    05/08/2009

אין שום סכנה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו