כאבי גב וחולשת רגל ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב וחולשת רגל ימין
    תמי
    07/11/2009

שלום
    אני בו 76.לפני כחצי שנה התחלתי לחוש בכאבי גב קלים שהתגברו בחודשיים האחרונים.הכאבים חזקים במיוחד במעבר מישיבה לעמידה או בתנועה. כמו כן יש חולשה ברגל ימין שגורמת לי ליפול בפתאומיות. ברצוני לציין שבנוסף יש לי נפרופתיה.
    בבדיקת MRI נמצא ש:
    עמדת החוליות תקינה
    מוקדים היפראינטנסים בגופי החוליות עוברים חלקית דיכוי שומן יכולים להתאים להמנגיומות.
    הקונוס מדולריס בגובה L1-2 ללא היצרות התעלה או היצרות פורמינלית משמעותית ללא בלט דיסק משמעותית.
    שינויים ניווניים הם זיזים קדמיים ושינויי סיגנל בדיסק בגובה L5-S1
    קרע אנולרי קטן בדיסק L4-5
    בבדיקת CT נמצא:
    L4-L5 בלט דיסק דיפוזי הגורם ללחץ קל על השק הטקלי המתבלט לתוך פורימנות יותר מימין עם לחץ קל על שורש ימני.היפרטרופיה של מפרק פצטלי שמאלי.מודגם רוחב תקין של תעלת שדרה הגרמית ונקבובים הבינחוליתיים.
    כרגע איני לוקח כל טיפול תרופתי. לפני שבוע היתה הקלה משמעותית ופתאום שלשום חזרו הכאבים.
    מה להעשות? למי לפנות? האם יש צורך לפנות לנוירוג? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב וחולשת רגל ימין

הוספת תגובה

• כאבי גב וחולשת רגל

ד''ר גד ולן
    07/11/2009

משה היקר,
    יש לך חולשת רגל ימין ובלט דסק הלוחץ על שורשים מימין.
    קודם כל לך לבקר מנתח עמוד שדרה שיראה אם אתה צריך ניתוח.
    אם אתה לא רוצה ניתוח בשום פנים ואופן אז אל תעשה כלום, כי מה יעשה הנוירולוג חוץ מלתת לך אבחנה ? וכל טיפול אחר שיציעו לך יהיה חסר תועלת באותה המידה אם יש לך לחץ חיצוני על שורש מתני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב

תמי
    08/11/2009

תודה על התשובה.
    הייתי בייעוץ אצל אורטופד ממוחה לניתוחי ע"ש והוא בכלל לא העלה בפני אופציה לניתוח.הוא התייעץ עם רדיולוג והם המליצו לגשת לנוירולוג להמשך הברור והטיפול.
    מה דעתך?
    למי עלי לפנות ? אני מבולבל.
    האם פיזיוטרפיה או טיפול אחר יעזור? או שהאופציה הטובה היא ניתוח?
    אודה על תשובתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני הנוירולוג פנה לקבלת חוות דעת

ד''ר גד ולן
    08/11/2009

שניה ממוחה ניתוחי ע"ש נוסף, ורק אם גם הוא יסכים שאין בעיה של לחץ על השורשים כדאי לפנות לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

תמי
    08/11/2009

לפני שהחלו הכאבים החזקים-לפני כחודשיים-הייתי נוהג לשחות מדי יום במשך כשעה.
    האם אני יכול להמשיך בשחיה בימים שבהם כמעט ואין לי כאבים? או שהשחיה יכולה להזיק.
    אודה על תשובתך
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו