פענוח C.T ע"ש מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח C.T ע"ש מותני
    יוסי
    11/11/2009

שלום,
    אני בן 27 עוסק בפעילות גופנית מאז היותי ילד (כדורסל, ריצות, חדר כושר), ב-5 שנים האחרונות מתאמן בחדר כושר ובריצות.
    לפני 4 חודשים החלו לי כאבים באזור העכוז בצד שמאל, כאשר מאז כמעט ונעלמו לגמרי.
    חודש שעבר ביצעתי C.T מותני שאליו הופניתי ממומחה ע"ש.
    התוצאות: 1.בגובה L2-L3 בלט דיסק היקפי מינימלי, עם נגיעה קלה בשק מלפנים,ללא מעורבות פורמינלית או שורשית.
    2.בגובה L3-L4 בלט דיסק היקפי עם מרכיב אחורי מינימלי וספק נגיעה קלה בשק מלפנים, ללא מעורבות פורמינלית או שורשית.
    3.בגובה L4-L5 בלט דיסק אחורי קל, מעט יותר לצד שמאל, עם נגיעה קלה בשק. הדיסק נושק לשורש השמאלי, בחלקו הדיסטלי של הנקב עם הסננה מינימלית של שומן סמוך. הנקב הימני והשורש הימני בטווח התקין.
    4.בגובה L5-S1 בלט דיסק אחורי קל עם נגיעה בשק מלפנים, ללא מעורבות פורמינלית או שורשית.

שאלותיי הן: האם האימונים יכולים להחריף את המצב? כי עפ"י האורטופד שבחן את הCD של הבדיקה אז לא ראה דבר ולכן אמר לי כי אני יכול להמשיך להתאמן.
    ושאלה נוספת זו האם בלט הוא מצב הפיך? כי אני יודע שפריצה זה לא.

תודה רבה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח C.T ע"ש מותני

הוספת תגובה

• בלט דיסק וריצה

ד''ר גד ולן
    11/11/2009

1. גם בלט הוא בלתי הפיך כי הדיסק שלך לא מצעיר מיום ליום.
    2. מעולם לא אמרתי למישהו להפסיק לרוץ, לשחות או לרכב על אופניים כי יש לו בלט או בקע דיסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו