שבר בחולייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בחולייה
    גל
    12/01/2010

מזה מספר שבועות כאב גב חזק מאוד, ב CT אובחן שבר דחיסה ב L1 ועוד שינויים ניווניים,
    אני בת 65 , מה אפשרויות להקלה בכאבים בכדי לחזור לתיפקוד?
    מה משך ההחלמה , איחוי השבר , אם בכלל?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בחולייה

הוספת תגובה

• שבר בחוליה

ד''ר גד ולן
    12/01/2010

בד"כ הכאב הולך ויורד עם הזמן כך שתוך כחודש וחצי אין כמעט כאבים.
    אם עדיין יהיו כאבים לאחר שחלפו מעל 6 שבועות אני בד"כ מציע לבצע ורטברופלסטיה שהיא הזרקת דבק עצם לתוך גוף החוליה. זה מדביק את השבר ומפסיק את הכאב. הפעולה מתבצעת בהרדמה מקומית עם טשטוש, וכרוכה באשפוז של עד 24 שעות.
    בינתיים את יכולה לקחת משככי כאב ולשם כך פני לרואפ המשפחה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעוד שאלה

גל
    14/01/2010

תודה על התשובה,
    האם הפרוצדורה נעשת תוך כדי רנטגן? ואם כן אז הד"ר חשוף לה?
    לפני קבלת החלטה על הפרוצדורה הזו, מתי כדי לעשות CT חוזר בכדי לראות אם יש שיפור ואת הקצב ורק אז להחליט בקשר לטיפול הזה?

בדיסק ה CT שקיבלתי רואים במחשב את תמונות חיתוכי הרוחב, האם יש אפשרות מאותו הדיסק לראות גם את חיתוכי האורך? או את התמונות כמו שמתבצעות בצילומים הרגילים (עמוד השידרה לאורך)? אני לא מצליח למצוא זאת בתפריטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חשוף כלכך כי

ד''ר גד ולן
    14/01/2010

אני משתמש בחלוק עופרת שמגן עלי מהקרינה. מדובר בכמות קרינה לא גבוהה כך שאין לך מה לחשוש, אני זקוק להגנה כי כשעושים את זה בין 100 ל- 150 פעם בשנה הקרינה כבר משמעותית.
    ההחלטה על ביצוע ורטברופלסטיה אינה תלויה במראה ב-CT או ברנטגן אלא אם למטופל יש כאב בלתי נסבל או שלא.
    אפשר לראות שחזורים רב מישוריים באופצית ה-MPR.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופציית MPR ב תוכנה שב CD אפורה

גל
    22/01/2010

ולא פעילה , מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר לעשות כלום

ד''ר גד ולן
    23/01/2010

כי זה אומר שהמכון שעשה את הבדיקה לא צרב את האופציה הזו לדיסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו