CT או MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CT או MRI
    שלומית
    14/01/2010

אני בת 32, סובלת כבר 4 חודשים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לירכיים (הצד הלטראלי, עד הברך), כאבים בחוליות L. טיפולים פיזיוטרפיה במשך חודשיים לא הועילו במיוחד, והכאבים אף מחריפים.
    אני עוסקת בספורט (ריצות ארוכות בעיקר, ואימוני כח קלים) כ 10 שנים.
    לא היה אירוע מיוחד בשנה החולפםת שהיה אמור לעורר את כאבי הגב.
    הכאב הוא כל הזמן, מעיר משינה, מטריד מאוד, בעוצמה קבועה. לא נוטלת שום משככים.
    בוצעו צילומי רנטגן AP, LAT ואלכסוניים בגלל חשד לליזיס - הכל תקין.
    הרופא הפנה אותי לסיטי ומומחה גב, אך למרות הפניה מעדיף שלא אבצע את הבדיקה כרגע בגלל הקרינה הגבוהה באיזור האגן.
    מה הסיכון הכרוך בבדיקה זו? מה ההשפעה אם בכלל על מערכת הרביה? מה ההבדל בין סיטי לבדיקת מ.ר.י (חוץ מהמחיר...) - האם במ.ר.י יש פחות קרינה?

איזה עוד בדיקה כדאי לבצע כדי לבדוק את כאבי הגב החזקים?

תודה רבה
    שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CT או MRI

הוספת תגובה

• CT מול MRI

ד''ר גד ולן
    14/01/2010

בדיקת CT כרוכה בקרינה ואילו MRI לא.
    בדיקת CT נותנת מידע טוב יותר על העצמות בעוד MRI מדגים טוב יותר רקמות רכות כשרירים, עצבים וסחוס ( כמו הדיסק הבין חולייתי).
    לצרכי אבחנה ראשונית CT היא בדיקה יעילה למדי, ומקובל לבצע MRI רק כאשר CT אינו אבחנתי או לצרכי תכנון ניתוחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו