שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    איילת
    11/02/2010

שלום. אני בת 26. בגיל 14 עברתי שני ניתוחים ליישור עקמת בגב התחתון (הראשון כשל והשני עבר בהצלחה). אני לא מרגישה מוגבלות ביום יום אך אני כן סובלת מכאבים חוזרים ונשנים בתקופות שונות ובאיזור מסויים וקושי בעמידה ממושכת לאורך זמן. שמתי לב שככל שאני עולה\ מרזה במשקל גם תכיפות ועוצמת הכאבים משתנה בהתאם. אני תוהה איך הריון,עתיד להשפיע על הגב והיכולת שלי "לנוע בחופשיות".
    כבר שנים שאני נמענעת מלסחוב דברים כבדים ואני מאוד נזהרת בכל מה שקשור לפעילות גופנית ולכן אני מתקשה לדמיין איך אצליח לתפקד בחודשים האחרונים להריון בשעה שאני סוחבת תינוק ברחם?
    ולגבי הלידה, האם יש איזשהי סטטיסטיקה לגבי כמה נשים שעברו ניתוח ליישור עקמת נאלצות\מבצעות מרצונן החופשי ניתוח קיסרי וכמה נשים מצליחות ללדת בלידה רגילה? אני אשמח לדעת משום שאני ממש לא יכולה לדמיין את הגוף שלי עומד בנטל כזה... אודה מאוד על כל התייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• הודעה של: איילת

ד``ר ליאור מרום
    11/02/2010

ברמת העקרון אין סיבוכים רבים יותר בלידה לאחר ניתוחי עקמת, למעט אולי האופציה האפידוררלית שלא ניתן להשתמש בה
    יתכן וצריך לשקול לידה קיסרית- כל מקרה לגופו!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו