כאבים בגב וברגל לאחר תנועה חדה-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב וברגל לאחר תנועה חדה-דחוף
    אין
    25/04/2010

שלום רב,

בחודש פברואר עשיתי תנועה חדה ולא נכונה בזרוע היד (יד ימין) וכתוצאה מכך הרגשתי כאב בעצם השכם ובגב (עמוד שדרה). הכאב בעמוד שדרה מופיע רק באותו מקום "שנפגע" ולא בכל עמוד השדרה. בנוסף, היו גם כאבים ברגל ימין.
    בבדיקת רופא אורתופד: כתף ימין: ללא נפיחות, אין דילדול שרירים, טווח שמור, מעט קרפיטוס מעל הכתף.
    והוא נתן לי לעשות אולטראסאונד כתף, אך לצערי אין תור קרוב והתור נקבע לחודש יוני.

אני השתמשתי בוולטרין במשך 10 ימים וזה עזר לכאבים, והכאבים ברגל כמעט נעלמו, לאחר מכן אני השתמשתי גם בשק מים חמים שאותו אני שם על הגב (זה שמשתמשים בו בטיפול פיזיותרפי) וזה עזר לי עוד יותר, יש שיפור משמעותי בכאבים שבגב, אך הבעיה היא שלפעמים אני מתעורר בבוקר עם כאבים בגב. כלומר הגב באזור החבלה הפך להיות "רגיש" לתנועות לא נכונות גם אם הם לא תנועות קשות במיוחד. כאבים אלו בדרך כלל עוברים תוך מספר שעות לאחר שאני מתעורר. לפעמים יש החמרה בכאבים אבל זה קורה לאחר שבועיים בערך מהפסקת הטיפול בשק המים חמים.
    בכל מקרה, אני יכול לומר שגם כאשר מופיעים כאבים עכשיו, הם הרבה יותר חלשים מהכאבים שהיו, ועכשיו הם מופיעים בתדירות יותר נמוכה. ועדיין יש כאבים ברגל לפעמים.
    תיאור הכאבים:
    לגבי הכאבים שבגב, אז הם בעיקר ממוקדים בחלק העליון של עמוד השדרה ובעצם השכם (צד ימין), בדרך כלל, כאשר הכאב נמצא בעמוד השדרה אז אני לא מרגיש כאב בעצם השכם, וכאשר הכאב בעצם השכם אז הוא לא נמצא בעמוד השדרה, רק לעיתים רחוקות הכאבים הם גם בעמוד שדרה וגם בעצם השכם.
    לגבי הכאבים ברגל ימין: כאשר יש כאבים ברגל, אז הכאב קודם כל ממקוד בנקודה אחת או שתיים ומנקודה (או נקודות) זו הכאב מקרין גם לשטח נוסף ברגל. בדרך כלל הכאבים הם בקרסול (זו הנקודה שבה אני מרגיש את מרכז הכאב) ומכאן זה מקרין לעצמות שורש הרגל.
    יש כאבים באזור הברך,אבל הכאבים הם לא בפיקה, אלא שהם בצידו הימיני של הברך, ולכן אולי יותר נכון לומר שהכאבים הם בעצמות המפרק שמחבר בין עצם הירך לבין עצם השוקה. ומכאן זה מקרין לעצם השוקה.
    יש כאבים גם בחלק העליון של הירך, כלומר בישבן, בצד ימין בלבד.
    אין כאבים בשלושת העצמות האלה באותו זמן, בדרך כלל הכאב קיים רק באחת מהעצמות האלו.
    אני מודאג מהכאבים שיש לי, ואני מודאג אם כבר יש לי בעיה רצינית ונזק בלתי הפיך בגב, כמו דיסק או כל דבר אחר מסוכן.
    בנוסף לכל האמור לעיל, כאשר אני שם את האצבע על החוליות שקיבלו את המכה או החבלה אז אני מרגיש כאבים חלשים בחוליות אלו. הייתה לי תחושה בעת ביצוע התנועה החדה שעצם השכם פגעה בעמוד השדרה, אינני יודע אם זה אפשרי מבחינה רפואית אבל זו הייתה התחושה שלי, שהיה חיכוך מסויים ביניהם. (ובגלל זה אמרתי שהחוליות קיבלו מכה או חבלה)
    אני רזה ולכן אני יכול "לתפוס" או להרגיש את החוליות באצבע. (53 ק"ג, 170 ס"מ)
    אשמח לקבל את עזרתכם והערכה לגבי סוג וחומרת הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעייתך מורכבת מדי לייעוץ

ד''ר גד ולן
    25/04/2010

מקוון ואני ממליץ שתפנה לבדיקה וייעוץ אצל מנתח ע"ש במקום מגוריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו