כאבים עקב פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים עקב פריצת דיסק
    צביקה
    29/04/2010

שלום, אני בן 27.
    לפני כחודשיים התחילו לי כאבים עזים בגב התחתון והקרנה לרגל שמאל, לקחתי כדורים פיזיותרפיה ותחלתי להרגיש שיפור, לפני מספר ימים תקף אותי כאב עז פניתי מיד למרפאה ולמיון, C.T ונמצא כי קיימת פריצת דיסק קטנה בחוליות L4 -5.
    קיבלתי כדורי ארקוקסיה ואלגוליזין שוב פעם, והמשך טיפול פיזיותרפיה.
    אני סובל מכאבים ברגל שמאל עקב ההקרנה.
    הייתי מעוניין לדעת באילו דרכים ניתן להקל על כאבים אלה, אייני מצליח לישון עם הכאבים,
    בנוסף האם כדאי יותר קומפרסים חמים או קרים, האם על הרגל או על הגב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עקב פריצת דיסק

הוספת תגובה

• הקלת כאב

ד''ר גד ולן
    29/04/2010

קודם כל כדאי לקחת שילוב של משכך כאב ותרופה נוגדת דלקת למשך כ- 3 שבועות, לקבל הזרקה תחת שיקוף במרפאת כאב ואם כל זה לא עוזר אז אפשר לנסות "צריבת דיסק".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום צביקה

עמיר
    30/04/2010

גם אני סובל מאותה הבעייה כפי שתיארת הקרנה לרגל שמאל שזה הסיוט הגדול.אני סובל מזה כשנתיים ניסיתי כירופרטיקה יש הקלה אבל זה חוזר כעבור יום לכל המאוחר. הסיבה העיקרית לכאב זה הדלקת שנוצרת באיזור הפירצה או הבלט.והדלקת לוחצת על העצב וזה גורם לכאבים ברגל .אני אישית לא לקחתי כדורים או זריקה ייתכן ושגיתי. מכל מה שהצלחתי להבין בפורומים ניתוח כזה או אחר חשוב עליו כמפלט אחרון. מי יתן ותבריא במהירות רפואה שלמה לך ולכל הזקוקים להחלמה .דרך אגב הבנתי ששחייה מועילה לחיזוק שרירי הגב התחתחון לא שחיית חזה רק חתירה ושחיית גב. שבת שלום אשמח לדעת אם יש שיפור בברכה עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור מכאב גב וסיאטיקה תוך 3 ימים

סיון
    04/05/2010

הייתי במצב דומה לשלך,מצאתי תרגילים שמאוד הקלו על מצבי וחזרתי תוך משספר ימים לשגרה.
    ישנם מספר שיטות ,אני סבלתי מהקרנה לרגל וזה היה בלתי נסבל.
    מציעה לחפש מאמרים ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא עובר

צביקה
    10/05/2010

היי,
    כבר שבועיים אחרי ההתקף והכאבים עדיין לא שוכחים, מה שמוזר הוא שבעת פעילות (הליכה, שחייה) אני לא מרגיש את הכאבים.
    ברגע שאני מתיישב או שוכב חוזרים הכאבים, הסיוט הכי גדול זה בלילה אני לא ישן יותר מ 3 שעות, אני מתעורר עקב הכאבים ומנסה תנוחות ומקומות שינה אחרים בבית ושום דבר לא עוזר.
    התחלתי שחייה לפני כשבוע ביינתיים לא מרגיש שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רופא אבל..

אני
    13/05/2010

מכיר טוב את התופעה.
    כאב שמוקל במאמץ ומוחמר במנוחה מקורו בד"כ לא מבעיה בדיסק אלא מבעיה ראומטולוגית!(ע"פ מחקרים ל-40% מהאוכלוסיה יש פריצת דיסק והם כלל אינם מודעים לה = לא סובלים).
    כלומר - על תיצמד לכך שהכאב שלך נובע מפריצה/בקע/בלט ותפנה לראומטולוג לבירור.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אני
    13/05/2010

גם חם וגם קר יעילים כל אחד בדרכו.
    חם , בד"כ לא מומלץ ליותר מ-15 דקות רצופות (מעודד דלקת).
    קר - אם עוזר תשים חופשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו