שינויים ניוונים - עמ"ש מותני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים ניוונים - עמ"ש מותני
    שרון
    14/05/2010

בן 41
    לפני כמה שנים החלו סימפטומים - כאבי גב בשכיבה, הקרנות לא ברורות לרגלים, רעידות (פנימיות) בכפות הרגליים, מתיחה בשוק ימין. בעיות מחמירות בישיבה.
    ב CT מצאו שדיסק L5-S1 כמעט נעלם (נוון) + אוסטואפיט + הצרות תעלת השדרה בשני הצדדים (יותר בימין) וכן 2 בלטים ב 2 החוליות מעל כששם אובחן לחץ על השק.
    שאלותי בתקווה שתוכל לסייע (וסליחה מראש על מגוון השאלות)
    1. לפני כ 8 שנים אובחן אצלי פילונידל סינוס בעצימות נמוכה שלא טופל. האם יכול להיות קשר בין אותה דלקת שלהבנתי מגיעה עד עצם הזנב לתהליך הניוון המואץ בחוליות המותניות? אני שוקל ברצינות ניתוח כריתה של הסינוס.
    2. האם יש דרך לעצור את המשך ההדרדרות - קרי - בעיקר את האוסטואפיט והצרות תעלת השדרה (כמו את שאר התהליך הניווני)
    3. האם יכול להיות שהתהליך נובע ממשהו אחר שלא אובחן - ואיך ניתן לשלול אפשרויות אחרות?
    4. אני בחרדה מתמדת מעצם העיון שאצטרך להגיע מתישהו ל MRI - אני יכול להתעלף מהרעיון. אני גם די רחב פיזית. להבנתי יש MRI פתוחים משני הצדדים ויותר רחבים אך כנראה פחות מדוייקים. האם במצב כמו שלי (בתקווה שלא ידרדר) ניתן יהיה להשתמש ב MRI כאלו? האם CT (למרות הקרינה) יכול לספק את מגוון ההדמיה הרצוייה לך כרופא?
    אשמח על כל עזרה שתוכל לסייע בידי,
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינויים ניוונים - עמ"ש מותני

ד``ר ליאור מרום
    15/05/2010

שאלתך מורכבת מידי בכדי לענות עליה ברצינות בפורום אינטרנטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו