מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CT - האם לעשות?נעמה29/05/2010
שלום
בעקבות סדרת כאבי גם שתקפו אותי בחודשים האחרונים, כאשר האחרון שבהם היה התקף שמנע ממני תזוזה כמעט באופן מוחלט, הופנתי במיון לטיפולי פיזיוטרפיה לאחר קבלת זריקת וולטרן.
בפיזיוטרפיה נאמר לי שלפי תסמיני הכאב והמגבלות בתנועה שהיו לי כנראה מדובר בפריצת דיסק, והתחלתי בסדרת טיפולים. בעקבות הטיפולים אני כבר מרגישה טוב יותר, כמעט ואיני מוגבלת בתנועה וכרגע הכאב עמום בלבד אך עדיין מורגש בתנועות מסויימות.
במקביל קבעתי תור ל CT על מנת לקבל אבחנה מדוייקת יותר, בעיקר לענייני חזרה לכשירות לעבודה, אך הוא נקבע לי לעוד חודש, משמע חודשיים מרגע התחלת הטיפולים.
שאלותי הן, כיוון שמדובר להבנתי בבדיקה ברמות קרינה גבוהות:
האם יש טעם לערוך אותה אם הכאב כמעט ונעלם?
האם האבחנה תהיה מדוייקת? כוונתי, האם יתכן שהפריצה (אם אכן זו הבעיה) לא תאובחן כיוון שאני כבר מרגישה טוב יותר?
תודה מראש
נ.ב - כבר עברתי צילום רנטגן בו לא נמצאה בעיה כלשהיא, אך הוא נערך לפני ההתקף החמור יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
ד''ר גד ולן30/05/2010אם הכאב חלף הרי שלבדיקת ה-CT אין ערך טיפולי אא אבחנתי בלבד. אם צקיך לשקול ביצוע CT לצרכי סיפוק סקרנות מול הקרינה הכורכה בדבר אני הייתי מציע לוותר על הבדיקה.
אין כל קשר בין הכאב לקיומה של "פריצת דיסק", אם כאב חלף זה עדיין לא אומר שהפתולוגיה בדיסק נעלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?