כאבים בעמוד שדרה תחתון זמן רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעמוד שדרה תחתון זמן רב
    אילן
    23/06/2010

שלום,

אני גבר בן 41,לא סובל ממחלות או עודף משקל, סובל מכאבים נקודתיים במרכז גב תחתון ללא הקרנה לרגליים, למעלה משנה,
    הכאבים מופיעים במספר מצבים, ככאב חד נקודתי בזמן תנועה פתאומית של האגן, וגם בבוקר או לאחר שכיבה, בנוסף אינני יכול לקום ישר קדימה ממצב שכיבה אלה אני צריך לגלגל את הגוף הצידה על מנת להתרומם.
    היום הייתי אצל אורטופדית(אסותא), היא טענה לבעיה בחוליה תחתונה( מעל חוליה L4 )ושלחה אותי לצילום רנטגן, בצילום לא נראה פגיעה בחוליות, לכן היא הפנתה אותי למיפוי עצמות SPECT,

עכשיו לשאלתי, אני מבין שמיפוי העצמות בא כדי לבדוק האם ישנו גידול כלשהו בחוליות, האם לא ניתן וכדאי לעשות זאת בבדיקת ct, ומה הן האופציות הנוספות שיכולות להיות כגורם לכאב,
    אני שאלתי אותה לגביי בלט דיסק או פריצה אך היא שללה את האפשרויות מפני שלטענתה זה לא מתאים לסוג הכאב שיש לי, אם כך מה מאפיין כאב של בלט/פריצת דיסק?

אשמח אם אוכל לקבל פרטים נוספים שיוכלו לבהר את העניין ולהרגיע...:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: אילן

ד``ר ליאור מרום
    23/06/2010

מיפוי עצמות נועד לבדוק האם יש פעילות של יצור או הרס עצמות- לאו דוקא לגידולים.
    CTיכול לעזור גם כן באיתור מקור כאב.
    פריצת דיסק מאופינת בכאב שורשי- כאב קורן לרגל\ים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו