גם CT MRI צריבה או ניתוח דחוף !!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם CT MRI צריבה או ניתוח דחוף !!!
    מיק
    24/06/2010

שלום
    כרגע אני סובל מכאבים עזים בצוואר ביד ימין במרפק לאורך היד ובמפרקים וכמו כן נימלול בקצות האצבעות כך שאני לא מסוגל לתפקד

ע"פ פעינוח CT
    במרווח C5-6 מרווח דקסלי מוצר. הודגמו זיזים גסים בחוליות הסמוכות ושינויים אוסטאורטריטים במפרקים אוטו-ורטיבלים משני הצדדדים לציין זיז לטרלי גס ברצס הלטרלי מצד ימין הממצא גורם לחץ על השוק התקאלי ובהלך של השורש הסמוך. קיימת הצרות פורמינלית דו צדדית קלה
    במרווח C6-7 מרווח דיסקלי מאוד מוצר . הודגם קומפלקס דיסק אוסטאופיד מדיו-לטרלי מימין הגורם ללחץ על הק התקאלי ובמהלך השורש הסמוך.

מצב גם צילום מתוך ה MRI

ביקרתי אצל שני מומחי עמוד שידרה
    רופא אחד המליץ בעקות ה MRI על ניתוח
    ורופא שני המליץ בעקבות ה MRI על צריבה

יצאתי מבולבל

1. מה עדיף ניתוח או צריבה
    2. מה הסיכונים והסיכויים להצלחה בכל אחד
    3. במידה והצריבה לא עוזרת האם הניתן לבצע ניתוח ולאחר כמה זמן

אודה לתשובתכם המלומדת והמהירה אני רוצה כבר לבחור באחת האופציות בכדי להפסיק את הכאבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: מיק

ד``ר ליאור מרום
    27/06/2010

צריבה לא חוסמת שום אופציה ניתוחית,
    אין "מה עדיף". זה לא שוק ירקות ופירות ! החלטה על פרוצדורה כזו או אחרת נלקחת על בסיס בדיקתך, תלונותיך ובדיקת ההדמיה.
    אל תצפה לתשובה וירטואלית!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין ניתוח לצריבה?

אני
    29/06/2010

הסבר להדיוט שכמותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: אני

ד``ר ליאור מרום
    29/06/2010

צריבה היא פעולה כירורגית זעיר פולשנית , מבוצעת בהרדמה מקומית וטשטוש, בה מוחדרת מחט דרך העור לתוך הדיסק הפגוע במגמה לצמצם את מימדיו כך שיורד הלחץ העצבי כתוצאה מהדיסק הלוחץ
    ניתוח- ישנם סוגים רבים, עקרונית מוציאים את אותו חלק דיסק שלוחץ על העצב דרך חתך (תלוי בשיטה) בגב.מתבצע בהרדמה כללית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל

אני
    30/06/2010

בהחלמה: צריבה=יומיים. ניתוח=חודשיים. בסיכון: ניתוח גבוהה/מסוכן יותר. אחוזי הצלחה: בשניהם בסביבות 60%. השפעה לעתיד: ניתוח=מחזיק לשנים רבות. צריבה=מועילה לטווח קצר בלבד (אם כי בזמן הזה נפתח לך חלון הזדמנויות לשיקום בעזרת חיזוק/פילאטיס/הליכות/שחיה וכו').

השאלה היא מה מתאים לך באופן אישי וזה יודעים לפי בדיקה פיזית אצל מנתח שרואה במקביל את ה-MRI שלך ומקשר בין תלונותיך לצילומים.
    לדעתי (הלא מקצועית שכן אינני מנתח) - אם המנתח יגיד לך שגם צריבה וגם ניתוח עשויים לעזור אזי כדאי לך לנסות קודם צריבה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשאתה כותב שצריבה היא לזמן קצר

אני
    30/06/2010

נסה להיות קצת יותר ספציפי ולומר לי בערך כמה זמן זה מחזיק אני מבין שלכל אחד זה שונה אבל יש את הממוצע שהולכים לפיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: אני

ד``ר ליאור מרום
    02/07/2010

צריבה אינה מחזיקה לזמן קצר, במידה והיא מצליחה, זהו טיפול סופי.!
    אנני יודע מי לוקח על עצמו לספק נתון שכזה ( המגיב אאא) כאשר אינו מנתח עמוד שדרה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו