מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גם CT MRI צריבה או ניתוח דחוף !!!מיק24/06/2010
שלום
כרגע אני סובל מכאבים עזים בצוואר ביד ימין במרפק לאורך היד ובמפרקים וכמו כן נימלול בקצות האצבעות כך שאני לא מסוגל לתפקד
ע"פ פעינוח CT
במרווח C5-6 מרווח דקסלי מוצר. הודגמו זיזים גסים בחוליות הסמוכות ושינויים אוסטאורטריטים במפרקים אוטו-ורטיבלים משני הצדדדים לציין זיז לטרלי גס ברצס הלטרלי מצד ימין הממצא גורם לחץ על השוק התקאלי ובהלך של השורש הסמוך. קיימת הצרות פורמינלית דו צדדית קלה
במרווח C6-7 מרווח דיסקלי מאוד מוצר . הודגם קומפלקס דיסק אוסטאופיד מדיו-לטרלי מימין הגורם ללחץ על הק התקאלי ובמהלך השורש הסמוך.
מצב גם צילום מתוך ה MRI
ביקרתי אצל שני מומחי עמוד שידרה
רופא אחד המליץ בעקות ה MRI על ניתוח
ורופא שני המליץ בעקבות ה MRI על צריבה
יצאתי מבולבל
1. מה עדיף ניתוח או צריבה
2. מה הסיכונים והסיכויים להצלחה בכל אחד
3. במידה והצריבה לא עוזרת האם הניתן לבצע ניתוח ולאחר כמה זמן
אודה לתשובתכם המלומדת והמהירה אני רוצה כבר לבחור באחת האופציות בכדי להפסיק את הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיק
ד``ר ליאור מרום27/06/2010צריבה לא חוסמת שום אופציה ניתוחית,
אין "מה עדיף". זה לא שוק ירקות ופירות ! החלטה על פרוצדורה כזו או אחרת נלקחת על בסיס בדיקתך, תלונותיך ובדיקת ההדמיה.
אל תצפה לתשובה וירטואלית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין ניתוח לצריבה?
אני29/06/2010הסבר להדיוט שכמותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום29/06/2010צריבה היא פעולה כירורגית זעיר פולשנית , מבוצעת בהרדמה מקומית וטשטוש, בה מוחדרת מחט דרך העור לתוך הדיסק הפגוע במגמה לצמצם את מימדיו כך שיורד הלחץ העצבי כתוצאה מהדיסק הלוחץ
ניתוח- ישנם סוגים רבים, עקרונית מוציאים את אותו חלק דיסק שלוחץ על העצב דרך חתך (תלוי בשיטה) בגב.מתבצע בהרדמה כללית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל
אני30/06/2010בהחלמה: צריבה=יומיים. ניתוח=חודשיים. בסיכון: ניתוח גבוהה/מסוכן יותר. אחוזי הצלחה: בשניהם בסביבות 60%. השפעה לעתיד: ניתוח=מחזיק לשנים רבות. צריבה=מועילה לטווח קצר בלבד (אם כי בזמן הזה נפתח לך חלון הזדמנויות לשיקום בעזרת חיזוק/פילאטיס/הליכות/שחיה וכו').
השאלה היא מה מתאים לך באופן אישי וזה יודעים לפי בדיקה פיזית אצל מנתח שרואה במקביל את ה-MRI שלך ומקשר בין תלונותיך לצילומים.
לדעתי (הלא מקצועית שכן אינני מנתח) - אם המנתח יגיד לך שגם צריבה וגם ניתוח עשויים לעזור אזי כדאי לך לנסות קודם צריבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאתה כותב שצריבה היא לזמן קצר
אני30/06/2010נסה להיות קצת יותר ספציפי ולומר לי בערך כמה זמן זה מחזיק אני מבין שלכל אחד זה שונה אבל יש את הממוצע שהולכים לפיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום02/07/2010צריבה אינה מחזיקה לזמן קצר, במידה והיא מצליחה, זהו טיפול סופי.!
אנני יודע מי לוקח על עצמו לספק נתון שכזה ( המגיב אאא) כאשר אינו מנתח עמוד שדרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?