מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בלט\פריצת דיסק צווארידביר20/07/2010
אני בן 27 193 גובה שוקל 97 קילו עברתי לארה"ב לפני כחודשיים
לפני כשבוע שיחקתי כדורגל וקפצתי לנגוח בכדור ברגע הנגיחה סובבתי את הצוואר והרגשתי זרם חם בצוואר ובגב לאחר מכן הרגשתי שנפצעתי ברמה קשה לא יכולתי להזיז את הצוואר
הלכתי למיון שלחו אותי לצילומי רנטגן והרופא אמר לי שהכל בסדר בצילום ושלח אותי הביתה עם כדורים להרפיית שרירים ומשככי כאבים חזקים וטלפ]ון של אורטופד
לאחר יומיים הרגשתי שהמצב רק מחמיר לא יכולתי להזיז את הצוואר והרגשתי כאבים עזים בגב וביד שמאל
הייתי מתעורר באמצע בלילה מכאבים
לאחר ארבעה ימים ניגשתי למיוןעוד פעם
הפעם עשו לי בדיקת MRI
בבדיקה גילו 3 פריצות/בקע דיסק כש2 מהם לוחצים על חוט השדרה ועל העצב
חוליות c2-c3
c5-c6
c6-c7
המליצו לי במיון לגשת לרופא מנתח עצבי להתייעצות
נאמר לי שקרוב לוודאי אצטרך ניתוח
רוצה לשמוע דעה נוספת מרופא ומאנשים שחוו את זה
מה הפרוצדורה של ניתוח
מה הסיכונים?
האם כדאי לעבור את הניתוח בארץ?
מה משך ההחלמה?
האם יש פיתרון אחר מלבד ניתוח
והאם אחזור לתפקד כרגיל כולל פעילות ספורטיבית
אודה לכם אם תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
סעיד זהרה26/10/2011אני בת 36 וסובלת מכאבים בצוואר ובגב ולפעמים בבית השחי מצד ימין . לאחר צילום הרופא אמר לי שיש ( היפוך לורדוזיס צווארית שינויים ניוונים והיצרות מרווח דיסקלי c5-c7 .
אני מודאגת מאוד ופוחדת שהמצב יחמיר . אשמח מאוד אם תסביר לי מה אני צריכה לעשות כדי לפחות להשאר במצב הנוכחי . האם אני צריכה ניתוח ומה סיכוי ההצלחה ומה רמת הסיכון. אני חושבת מאד מה עלול לקרות לי בעתיד ומה הן ההשלכות , וזה מטריד אותי מבחינה נפשית יותר מהכאב.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011זהרה שלום,מעבר להכל את צריכה להתיעץ עםמנתח עמוד שדרה שיסביר לך את אופציות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בלט\פריצת דיסק צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/10/2011כלל, לא מהוג לנתח לאחר שבוע. תשגיח שלא גוזרים עליך קופון משום שהרפואה בארה"ב פרטית. ניתוח מומלץ אך ורק אם יש חסר מוטורי או כאבים שלא חולפים לאחר 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכה שאלות דביר
ד''ר גד ולן20/07/2010נראה שאם יש לך חולשה ביד אז עדיף להינתח.
הניוח עצמו לא נעים במיוחד אבל מצד שני רמת הסיכון כיום לא גבוהה והתוצאות מאד טובות.
ארה"ב גדולה ומנתחים בה הרבה כך שקשה המליץ על מנתח ספציפי.
יש בישראל לפחות 3 או 4 מנתחים שיעשו את זה לא פחות טוב מכל מנתח אמריקאי מוביל.
ההחלמה היא בין 6 שבועות ל-3 חודשים, ואפשר לחזור לפעילות ספורטיבית.
יש לי פציינט, אמנם חייל אמריקאי שזו אולי לא דוגמא טובה, אבל הוא עם כזו סיבולת ויכולת התאוששות שחזר לשירות מלא 3 חודשים אחרי ניתוח בע"ש צווארי. ככל שהמוטיבציה להתאושש גדולה יותר כך משך הזמן לחזרה לפעילות קצר יותר.
ד"ר גד ולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי C7
שרון.ד09/10/2010שלום.
קשה היה לי שלא להזדהות עמוקות עם המצוקה והבלבול של הבחור שסובל מפריצת דיסק צווארי.
אני בן 36, ולפני כ 5 שנים פרצתי דיסק C7 באימון חדר כושר.
הייתי בדיוק באותו מצב, הכאבים האיומים, תחושת החוסר אונים והטיפול המחריד\המתעלם של כל הרופאים שפגשתי - לא הקלו.
התחושה בביקור אצל רופא בארץ זה שאין מה לעשות, תסבול בשקט ואל תעשה שום פעילות ספורטיבית. שום הנחיה מעשית. מקס' "פיזיותרפיה".
לפני כחצי שנה הכאבים חזרו, בהתחלה זרמים ביד שמאל ולאחר מכן כאבים. כנראה עקב פעילות ספורטיבית אירובית שהתחלתי לעסוק בה.
עכשיו הכאבים חזרו לרמה של היום הראשון, כמעט כמו בפציעה עצמה, בגלים של בא והולך.
האם באמת אין פתרון מלבד ניתוח? קראתי בפורומים אחרים שיש מקרים של החלמה ללא ניתוח, האם ייתכן?
מה הסיכוי להחלים לחלוטין לאחר ניתוח, מה הסיכון? האם נכות היא אחד הסיכונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי C7 - תגובה
ד''ר גד ולן10/10/2010אפשר להחלים ללא ניתוח, פשוט צריך סבלנות וכפי שקרה לך אתה מבין שלא מובטח לך שלא תהיה הישנות של המחלה.
ניתוח דיסק צווארי הוא טיפול יעיל, בטוח יחסית בטכנולוגיה המקובלת כיום ויקצר את משך הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול
דביר הורוביץ28/07/2010שלום זה שוב אני
הטיסו אותי בדרמתיות לארץ דרך חברת הביטוח עם אמבלונס מתחת למטוס שחיכה לי לאחר הנחיתה
האמת אני לא יודע איך לגשת לזה כי בארה"ב נתנו לי הרגשה שאני בסכנה והטיסו אותי לפה
ופה הגעתי לתל השומר אישפזו אותי ליום אחד וחיפפו אותי הביתה
הרופא אמר לי שאני יכול ללכת לים ולהוריד את הקולר(צווארון)
לא אמר לי בכלל מה לעשות רק לחזור לביקורת בעוד חודש וששום פיזוטרפיה לא תעזור לי
ולא כירופרקטיקה ולא הידרותרפיה פשוט לקחת
losec 20 mg פעם ביום
prednisone 20 mg פעם ביום
targin 10 mg פעמיים ביום
percocet 5 mg פעמיים ביום
לקחת את התרופות במשך חודש ולחזור לביקורת
הרופא אמר לי שאני יכול לחיות כרגיל כלומר תנועות צוואריות להמשיך בחיים רק לא ליפול ולא להרים משקל כבד
בקיצור הוציא אותי בבלבול
אין לי מושג מה מותר לי לעשות ומה אסור לי
מצד אחד אמרו לי לא ללכת עם הצווארון אלא רק בנסיעות
מצד שני הרופאת משפחה והרופא בארהב אמרו לי שרק בזמן שינה מותר לי להוריד אותו ואפילו עדיף שלא
בארהב אמרו לי שאם אני לא מחלים תוך 10 ימים מומלץ להכנס לניתוח
ופה בארץ התייחסו לזה כמו בדיחה אבל שלחו אותי עם הרבה כדורים
בקיצור אין לי מושג מה לעשות ואיך להתנהג
איך לזוז ביום יום
איך להתייחס לכאבים
אם להלחץ מהם או לא
אם לישון עם צווארון בלילה
אם זה יגרום לי נזק בלתי הפיך לא ללבוש צווארון
אם אפשר לרפא את זה בלי ניתוח?
בלי פיזיותרפיה?
יש רופא שאתה ממליץ עליו?
האם אתה מטפל במקרים כאלה?
האם בגלל שאני צעיר כן עדיף לי לעשות ניותח או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע דיסק צווארי
ד''ר גד ולן28/07/2010אני מטפל במקרים כאלו כל הזמן אבל בלי שתבוא לבדיקה עם צילומי ה-MRI שלך אני לא יכול להעריך את חומרת מצבך, ולייעץ לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?